‘De tot cor’ s’ofereix als alcaldes del Berguedà per a realitzar tallers sobre aturades cardiorespiratòries

L’associació “De tot cor” s’ha presentat públicament davant els alcaldes de la comarca en el Consell d’Alcaldes celebrat aquesta tarda a Vilada. Es tracta d’un grup de metges experts en aturades cardiorespiratòries que, des de fa temps, vetllen per intentar reduir el nombre de morts per aquesta causa. Per això, des de fa mesos han iniciat una campanya de conscienciació per tal de donat de coneixement i habilitats al màxim de persones.

Avui, el doctor Josep Gomà i Josep Maria Castellà han presentat la iniciativa als alcaldes per tal de fer arribar la campanya arreu del territori. “Volem que la gent perdi la por a aquests aparells i sàpiga què s’ha de fer en un cas d’aturada respiratòria. És vital saber utilitzar un desfibril·lador perquè pot salvar moltes vides”, ha afirmat Gomà.

Els representants de l’associació han demanat als alcaldes i alcaldesses del Berguedà “un cop de mà” i han mostrat la seva predisposició a “realitzar tallers en tots els pobles que així ho vulguin”.

El doctor Gomà ha recalcat que la quantitat de víctimes per aturades cardiorespiratòries és “preocupant” arreu del món. Al Berguedà, per exemple, 16 persones han patit una aturada cardiorespiratòria en l’últim any.

FOTO. Josep Gomà i Josep Maria Castella en la presentació al Consell d’Alcaldes / AUTOR: Marc Canturri

X