El tèxtil del Berguedà s’obre a nous mercats gràcies al clúster MESAB

L’Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà (MESAB) es consolida com una eina que millora la competitivitat de les empreses de la comarca. L’associació es va crear el maig del 2014 amb 7 socis i, actualment, després de més de dos anys de vida, ja n’hi ha el doble, 14, de diferents llocs d’arreu de Catalunya.

MESAB interessa arreu de Catalunya. El seu objectiu és desenvolupar nous projectes relacionats amb el tèxtil i donar-los un valor afegit per a fer-los més competitius i obrir-los a nous mercats. “Reforça el tèxtil i li dóna aquest valor afegit per tal que sobrevisqui”, ha dit David Font, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, en una roda de premsa per donar a conèixer l’associació a la fàbrica de Planafil S.A., a Casserres.

També hi eren Josep Miquel Canal, president de MESAB, i Josep Font, gerent de Planafil S.A., que és una de les empreses associades a MESAB. Canal ha posat èmfasi en el valor afegit que dóna l’associació als seus socis: “Som empreses petites i sovint ens falten complements per obrir-nos a nous mercats, i gràcies a MESAB trobem el suport de noves empreses que ens permeten fer productes que ens diferenciïn de la competència“. A més, Canal ha destacat que la iniciativa també crida l’atenció a empreses de fora de la comarca i ja compta amb socis del Gironès i del Vallès, entre d’altres.

Per la seva banda, Josep Font, de Planafil S.A., ha explicat que el clúster MESAB és “una oportunitat per a totes les empreses que en formem part”. “Avui en dia t’has de buscar la vida perquè hi ha molta competència”, ha dit.

X