Gironella presenta l’escudella de blat de moro escairat al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Gironella ha presentat aquest matí l’escudella de blat de moro escairat al Fòrum Gastronòmic 2016, la fira del producte gastronòmic més important del sector que se celebra des de diumenge a Barcelona i que conclou avui. El Berguedà ha aprofitat aquesta trobada per apropar als visitants tota la riquesa gastronòmica de la comarca.

Avui, Gironella ha participat en l’aula de cuina Barcelona és molt més amb la presentació de l’escudella de blat de moro escairat i explicant la festa del blat de moro escairat que es fa per la Puríssima al municipi gironellenc.

La d’avui, però, no ha estat la primera de les aparicions del Berguedà en el Fòrum Gastronòmic. Dilluns, representants del Clúster de Productes Típics de Muntanya van participar en la jornada de treball de les Associacions de Productors Agroalimentaris de la província de Barcelona. I ahir, dimarts, el restaurant Niu Nou, de Bagà, va presentar dues receptes en el marc de l’aula de cuina Barcelona és molt més.

pesol-gosol1A més, aquest matí s’ha celebrat la jornada Els llegums: de la tradició a la innovació, que ha comptat, amb l’explicació del productor de pèsol negre de Gósol, Carles Riu, entre moltes altres. Riu ha descrit les característiques diferenciades i úniques d’aquest producte singular al Berguedà.

 

FOTO. Presentació de l’escudella de blat de moro escairat al Fòrum Gastronomia | Carles Riu fa uns dies, a la seva masia, exposant el seu pèsol negre / AUTORS: David Font (via Twitter) | Marc Canturri