La Font del Ros, el Comte Oliva i el Cervantes, alguns dels punts negres de la circulació a Berga

Circular per Berga és complicat. El municipi balla entre la condició de poble gran i la de ciutat petita, i això passa factura als conductors que hi circulen. Els carrers estrets són un risc en una localitat cada cop més transitada i el paper de formadors i formadores viàries com l’Elisa Soler és cada cop més important per evitar que la sinistralitat vagi a més.

L’Elisa és la cara visible de l’Autoescola Canigó i és una de les formadores més conegudes de la capital del Berguedà. El gener del 1991 va patir un accident a Gironella que va fer que agafés consciència de la importància de la seguretat viària en la vida de qualsevol persona. Fruit d’això, es va endinsar en la prevenció d’accidents, i avui dia encara no n’ha sortit. Més aviat el contrari, cada cop hi té un lligam més fort.

“L’experiència en la formació de conductors em diu que és més complicat conduir per Berga que fer-ho a Manresa”, assegura l’Elisa. Per aquest motiu, ens desplacem als punts negres de la ciutat, allà on es produeixen més accidents al llarg de l’any. L’Elisa en vol fer una radiografia.

FOTO. La formadora viària en un dels punts negres de la ciutat de Berga / AUTORA: Divina López

X