El dia de Montse Venturós acaba en una plaça de Sant Pere plena d’estelades i rendida als seus peus

Més d’un miler de persones s’han aplegat aquest vespre a la plaça de Sant Pere en l’acte de suport a l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós. La concentració ha estat molt més concorreguda que la de fa quinze dies, quan Venturós ja va rebre càlides mostres de suport del poble després de negar-se a declarar per segon cop.

En aquesta ocasió, persones vingudes d’arreu de la comarca però també de tot el territori han omplert la plaça de Sant Pere d’estelades. Entre tots ells, hi havia polítics rellevants en l’àmbit català com ara Carme Forcadell, Joan Tardà, Marta Rovira o Anna Gabriel.

Pel que fa als discursos, les emocions han anat en augment a mesura que avançava l’acte. Si el penúltim parlament -de Jordi Cuixart (Òmnium Cultural)– ja ha fet esclatat llargs aplaudiments a la plaça, el darrer -de Montse Venturós– ha estat apoteòsic.

L’alcaldessa de Berga ha posat veu a un discurs on ha explicat les parts “més desagradables” del seu dia, però també les més positives. Venturós ha reconegut que “en dies com avui noto que tot el que estic fent val la pena, i que no ho faig sola”. També ha aprofitat per demanar al Govern que estigui a l’alçada i ha acabat el discurs amb una frase encoratjadora dirigida a tots els presents a la plaça. És del berguedà Antoní Massaguer i diu: “Anar-hi, anar-hi i anar-hi”. Instants després, la plaça ha donat per acabat l’acte amb el sempre emotiu Cant dels Segadors.

FOTO. La plaça de Sant Pere en la concentració d’aquesta tarda en suport a Montse Venturós / AUTOR: Marc Canturri

X