Jordi Sànchez (ANC): “Cap decisió d’un jutge frenarà el procés ni els fatigarà”

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, s’ha desplaçat avui fins a Berga per tal de donar suport a l’alcaldessa del municipi, Montse Venturós, que ha estat detinguda i portada a declarar pels Mossos d’Esquadra aquest matí. Sànchez ha fet una crida a tots els catalans a “defensar les institucions i la democràcia”. Segons ell, “avui, a Berga, el que està en risc no és només la figura de l’alcaldessa, sinó tot el ple municipal, que representa a tota una ciutat”.

Sànchez ha assegurat que “cap decisió d’un jutge frenarà el procés ni ens fatigarà o dividirà”. En aquest sentit, el president de l’Assemblea ha encoratjat al poble català a respondre a la detenció de Venturós amb civisme i democràcia. “La pressió que les instàncies judicials espanyoles estan fent contra tots nosaltres ha de tenir una resposta cívica i democràtica clara”.

Pel que fa a l’actuació dels Mossos d’Esquadra, Sànchez ha advertit que “no hem de confondre quin és el problema“. Segons ell, “el focus del problema és la decisió política de judicialitzar i la manca de voluntat democràtica per part de l’Estat espanyol”.

FOTO. Jordi Sànchez, a Berga, aquest matí / AUTORA: Divina López

X