Civitas Cultura arriba al Monestir de Guardiola per omplir-lo de vida i cultura cada cap de setmana

Guardiola de Berguedà sap que té un tresor i el vol exprimir al màxim. L’Ajuntament del municipi i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà han signat aquest matí un conveni amb l’associació sense ànim de lucre Civitas Cultura per tal de començar a treballar conjuntament en l’organització de tota mena d’activitats que omplin de vida el Monestir de Sant Llorenç.

civitas-toni-puigLa restauració de l’edifici ha estat un èxit i, a hores d’ara, Guardiola compta amb una joia d’infraestructura. Per això, Civitas Cultura va proposar al consistori guardiolenc la possibilitat de cooperar per convertir l’espai en un pol cultural. Toni Puig, president de l’associació, ha explicat aquest matí en la presentació del projecte que es va “enamorar” del monestir i de la innovació “polèmica però encertadíssima” que ha patit en els darrers anys. Per a Puig, el Monestir de Sant Llorenç és “el gran desconegut de Catalunya” i pretén vestir-lo d’activitats que l’acostin a Guardiola, Catalunya i el món.

Segons ha explicat el president de Civitas Cultura, les iniciatives al monestir començaran la primavera del 2017, però a finals d’aquest novembre ja es farà la presentació pública del projecte. El 26 de novembre el monestir acollirà un concert del Cor de Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música de Berga, mentre que l’endemà, diumenge 27, serà l’escenari d’un espectacle de contes, cançons i música.

Complementar l’oferta actual

L’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, també ha estat en la presentació del projecte que té pensat Civitas Cultura per al Monestir de Sant Llorenç. Lara ha celebrat la iniciativa i ha recordat que a l’estiu l’espai ja acull les nits musicals. Segons ha dit, però, “no n’hi ha prou i creiem que s’hi poden fer moltes més coses perquè és una icona del municipi“. Per a Lara, l’arribada de Civitas Cultura al monestir, permetrà “extreure l’ànima de les pedres i donar un futur cultural a l’espai”.civitas-st-llorenç

Actualment, el Monestir de Sant Llorenç s’obre puntualment per ser visitat per turistes. En aquest sentit, el president de l’Agència de Desenvolupament, David Font, que també ha estat en la presentació del projecte, ha recalcat que “les idees de Civitas Cultura han de servir per complementar el que ja s’està fent fins ara i han d’enfortir el monestir com a reclam turístic”. Font, a més, ha assegurat que, tot i que la inversió inicial és de Civitas, l’administració pública es compromet a fer el possible per trobar subvencions puntuals per a iniciatives determinades que es facin en el monestir i que necessitin ajuts per tirar-se endavant.

FOTOS. Toni Puig, Josep Lara i David Font han signat aquest matí al Monestir de Sant Llorenç el conveni que confirma la col·laboració entre Civitas Cultura, l’Ajuntament de Guardiola i l’ADBerguedà / AUTOR: Marc Canturri