El programa ‘Fem Ocupació per a Joves’ dóna feina a 11 joves del Berguedà en situació d’atur

Un total 11 joves del Berguedà en situació d’atur s’han beneficiat del programa “Fem Ocupació per a Joves”. Durant 6 mesos, els beneficiaris han estat contractats per 10 empreses de la comarca del sector serveis i restauració i quatre d’ells s’han quedat a l’empresa després del període subvencionat pel programa. En concret, els 11 joves beneficiaris han rebut un sou mensual mínim de 648 euros, és a dir, el salari mínim interprofessional, i han realitzat 90 hores de formació en Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” pretén millorar les possibilitats d’inserció laboral dels joves en atur, amb manca de qualificació especialitzada i amb experiència professional. En concret, s’ha adreçat als joves de 18 a 29 anys inscrits a Garantia Juvenil, demandants d’ocupació que disposen del títol d’ensenyament secundari obligatori, de batxillerat, o bé d’un cicle formatiu de grau mitjà.

Des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’ha sol·licitat novament aquest programa que permet facilitar l’accés al mercat de treball als joves del Berguedà i reduir l’índex d’atur juvenil, que aquest octubre se situava en un 7% del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya al Berguedà.