Berga endolceix la tardor amb la Fira de la Xocolata

Berga acull una nova edició del Mercat de Tardor que enguany estarà protagonitzada per la xocolata. La mostra, que se celebrarà a la plaça dels Països Catalans el proper dissabte 26 de novembre de 10 del matí a 8 del vespre, també inclourà un espai destinat a la VII Festa de la Ratafia organitzada pel Casal Panxo.

L’objectiu principal de la fira és incentivar l’ús de la xocolata com a producte artesà en diferents varietats. Per això, comptarà amb una vintena d’expositors de productors, agroalimentaris berguedans i d’altres comarques, situats entre el camí del Roser i la plaça dels Països Catalans. Complementàriament s’han organitzat diverses activitats que busquen aprofundir en el coneixement del sector.

Per ampliar la visió sobre el comerç del cacau, AlterNativa3 oferirà un tast de cacau i xocolata ecològiques de comerç just de la mà d’Estel Malgosa. Lluís Riera presentarà el seu llibre Cacáhuatl a través d’un tast sensitiu relacionant poesia i xocolata. D’altra banda, hi haurà una demostració culinària a càrrec de Carme Clotet del restaurant Niu Nou de Bagà que prepararà filet de cérvol amb xocolata i ratafia. També s’ha volgut tenir en compte als menuts i per això s’han programat els Xocojocs, jocs infantils organitzats pel Grup Colònies de Borredà.

Com a cloenda, hi haurà l’audició de sardanes de Santa Cecília amb la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB). No obstant, les activitats continuen amb la VII Festa de la Ratafia que es celebrarà a la vegada al Casal Panxo de Berga.