10 autònoms del Berguedà han consolidat el seu negoci aquest any gràcies a l’ACEB

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha dut a terme, per segon any consecutiu, el programa Consolida’t de suport, reinvenció i consolidació dirigit a treballadors i treballadores autònoms de la comarca. En concret, 10 autònoms de la comarca han gaudit de 6 sessions amb un expert en gestió comercial i gestió econòmica i de diverses sessions de formació en aspectes clau del negoci com la gestió jurídica i documental, la gestió comercial i l’atenció al client, la gestió del temps, la comunicació, el networking i el coworking.

El programa, finançat per la Generalitat de Catalunya, és una eina que ofereix l’ACEB per fer front a la principal dificultat del treball autònom: l’empresari és, a la vegada, treballador i en molts casos no es pot ocupar com caldria de la planificació dels passos i les estratègies a seguir per fer viable el seu negoci.

Enguany l’ACEB ha omplert les 10 places que oferia i tornarà a programar-ne una edició pel 2017 amb 10 noves places. De cara al proper any, no només hi podran participar els autònoms pròpiament, sinó també els autònoms societaris dins d’una SL o SCP amb un màxim de 4 persones contractades, i autònoms que hagin cessat la seva activitat.

L’ACEB realitza el programa Consolida’t de manera coordinada amb el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIM) i la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER). Entre les tres comarques (Bages, Ripollès i Berguedà) hi ha participat 36 autònoms.

FOTO. Sessions formatives del programa Consolida’t d’aquest 2016 / Cedida per l’ACEB

X