El govern de Berga nega haver estat informat pel Consell Comarcal del canvi de contenidors

L’Ajuntament de Berga busca solucions per acabar amb la revolta de les escombraries. Alguns veïns segueixen dipositant la seva brossa al mig del carrer, en zones on abans hi havia contenidors de rebuig. Per això, ahir el consistori va tornar a ordenar a la Policia Local de la ciutat analitzar la brossa de l’interior de les bosses llançades al carrer.

Segons el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, la mesura arriba perquè “la protesta s’ha convertit en un problema de salut pública“. En declaracions a l’AquíBerguedà.cat, Escútia ha reconegut “és lògic que els ciutadans s’enfadessin en un primer moment perquè haurien d’haver estat avisats“. Ara bé, segons el regidor, “la protesta ja ha traspassat límits i ha generat uns comportaments que no es poden permetre a cap ciutadà”.

D’altra banda, Escútia ha admès “que s’hauria d’haver informat amb temps als ciutadans de la reubicació dels contenidors” però també ha apuntat directament al Consell Comarcal, a qui retreu haver actuat “de manera precipitada” i no haver avisat el consistori de l’inici de les actuacions d’agrupament dels contenidors.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient ha explicat que “tot i que l’equip de govern sabia que hi hauria la reubicació, en cap cas va ser informat de quan es produiria“. Escútia ha recordat que el Consell Comarcal va optar per fer el canvi aprofitant el pont de Tots Sants i, segons ha dit, “no van avisar cap regidor de l’equip de govern de Berga, sinó que només van informar a un membre dels serveis tècnics a pocs dies de començar els treballs”.

Tot plegat, segons Escútia, “ha fet impossible que informéssim als veïns com es mereixen”. De fet, el regidor ha assegurat que “si se’ns hagués avisat de la mateixa manera que es va fer als serveis tècnics, haguéssim impedit que la reubicació comencés perquè no es pot fer un canvi d’aquestes característiques sense avisar amb antel·lació a la ciutadania”.

David Font, “fart que es culpi al Consell”

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, va esclatar ahir a les xarxes socials després de les informacions que s’han fet públiques en els darrers dies i que responsabilitzen el Consell Comarcal de la problemàtica de les escombraries. Font va fer un tuit contundent per deixar clar que es tracta d’una decisió consensuada amb Ajuntament, Policia Local i serveis tècnics. És aquest:

Més tard i en declaracions a l’AquíBerguedà.cat, el president del Consell va admetre que la reubicació va ser una iniciativa promoguda per l’ens que presideix, però ha recalcat que “es tracta d’un projecte aprovat per l’Ajuntament de Berga, els serveis tècnics i la Policia Local. De fet, en aquest sentit, Font va explicar que “es van fer tres propostes per a la reubicació i no va ser fins la tercera que l’Ajuntament hi va donar el vistiplau”.

X