El tall del carrer del Roser per la Fira de la Xocolata genera malestar entre els comerciants

Els preparatius per la Fira de la Xocolata i la Festa de la Ratafia que se celebra demà, dissabte, al carrer del Roser i a la plaça dels Països Catalans de Berga ja han començat. Aquest matí els membres de la brigada municipal han començat a muntar els estands al carrer i el trànsit s’ha tallat des de primera hora del dia.

La decisió ha enfurismat una part important dels comerciants de la zona, que aproven la celebració de la fira però no entenen perquè el carrer s’ha tallat des d’avui, si la fira se celebra demà. “El carrer del Roser és un carrer comercial perquè la gent hi pot accedir en cotxe. Si no hi ha aquesta possibilitat, els comerciants no venem perquè els clients no venen“, ha lamentat una de les venedores en declaracions a l’AquíBerguedà.cat. A més, els comerciants denuncien que “no hem rebut cap tipus d’avís i ningú ens ha demanat permís per celebrar la fira”.

 

Una altra de les crítiques és en relació a la ubicació de les parades. Segons diuen, “la plaça dels Països Catalans podria haver estat més aprofitada, ja que queda pràcticament buida d’estands”. En canvi, el carrer del Roser estarà ple de venedors, la qual cosa ha obligat a tallar la circulació des de la cruïlla amb el passeig de la Pau fins la cantonada amb el carrer Cervantes.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha explicat que la decisió de muntar els estands en divendres és una qüestió de personal que es repeteix en cada mostra que se celebra la ciutat. “Tenim el personal que tenim i no ens podem permetre muntar en dissabte perquè suposaria pagar hores extres”, ha dit el regidor Oriol Camps en declaracions a l’AquíBerguedà.cat. En aquest sentit,  Camps ha recordat que “no anem sobrats ni de diners ni de persones i, per això, muntem totes les fires en horari de treball de la brigada”.

 

FOTO. Els estands ja són al carrer del Roser i han obligat a tallar la circulació / AUTOR: Marc Canturri

X