Detenen 7 persones relacionades amb la plantació de més de 3.600 plantes de marihuana a Avià

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dilluns, 21 de novembre, set persones d’entre 19 i 60 anys, de nacionalitat espanyola, veïns d’Avià, Terrassa (Vallès Occidental), Badalona (Barcelonès) i Espunyola (Berguedà), relacionats amb una plantació de marihuana en una granja en desús a Avià.

Des de finals de setembre, els Mossos investigaven el cas però no va ser fins dilluns passat que van procedir a la detenció de les set persones involucrades en el cas. La investigació també va permetre constatar que les persones que cuidaven les plantes tenien una altra granja a la mateixa població destinada al mateix ús. El mateix dilluns els Mossos van entrar i escorcollar les dues granges.

Com a resultat dels escorcolls, es van intervenir més de 3.600 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i floració. Els agents també van comprovar que les estances de les dues granges estaven perfectament habilitades per realitzar cultius intensius, amb sistemes de ventilació, reg i enllumenat.

El mateix dia es van detenir set persones, relacionades amb el cultiu, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. Cadascun dels detinguts tenia una funció concreta: uns eren els propietaris de les granges, altres s’encarregaven del cultiu i els últims feien el transport del material necessari.

Els detinguts, alguns d’ells amb antecedents per fets similars, van passar el 23 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar llibertat amb càrrecs per tots ells.

Foto 1.1

Foto 5.1

X