Les escoles del Berguedà “guanyen valors” gràcies al projecte Barçakids

Amb els valors anirem a tot arreu“. Amb aquest consell ha acabat el darrer dia del projecte Barçakids a la comarca. La iniciativa fa les maletes després de dues setmanes i mitja instal·lada al gimnàs de l’antiga Salle de Berga (actualment, centre de secundària de l’Escola Vedruna).

Uns 640 alumnes de 14 escoles de la comarca han participat en l’activitat, que “fa servir el Barça com a nexe d’unió entre l’esport i els valors“, tal com ha dit Àngels Sorinas, una de les educadores del projecte. Segons ha explicat, “Els nens arriben, veuen el Barça i es pensen que marcaran gols i guanyaran partits“. Malgrat tot, a l’hora de la veritat, quan comencen a fer l’activitat, “s’adonen que el que venen a fer és a guanyar valors“.

En concret, Barçakids treballa els valors de l’esforç, l’humilitat, el treball en equip, l’ambició i el respecte. Ho fa a través de cinc esports, que són el futbol, l’handbol, l’hoquei, l’atletisme i el futbol flak, així com també amb la realització de tota mena d’activitats lúdiques i participatives que tenen com a objectiu principal el creixement personal de cada alumne.

Com anell al dit per a les escoles

El projecte Barçakids ha estat, segons el docent de l’Escola Santa Eulàlia, Cristian Garcia, “positiu” i “molt enriquidor” per a les escoles. En la mateixa línia, la directora de l’Escola Vedruna, Carme Freixa, ha afirmat que “valia la pena apostar per Barçakids perquè s’adiu de ple amb el que es treballa a l’escola”.

Pel que fa a la posició del Consell Comarcal, Abel Garcia i Llorenç Altozano, consellers comarcals d’Esport i Ensenyament, respectivament, han coincidit en què “el treball en valors s’incloïa dins el full de ruta del Consell” i que, per tant, “encaixava perfectament amb el que es volia aconseguir des del departament”.

Un projecte que no acaba avui

Barçakids no acaba avui per als alumnes de la comarca. De fet, l’únic que ha finalitzat aquesta tarda són les classes presencials impartides pels educadors del projecte. Ara, tal com ha dit l’educadora Àngels Sorinas, els nens i nenes que han tastat el producte podran seguir amb el treball dels valors via online.

Barçakids permet a les escoles que així ho desitgin ampliar els seus coneixements a través del lloc web de la iniciativa. Segons ha explicat Sorinas, el projecte ha posat a disposició de docents i alumnes tota mena de material que serviran per “donar continuïtat” a la tasca que s’ha iniciat al gimnàs de l’Escola Vedruna.

barçakids-berga-1

 

FOTOS. Últims minuts de la darrera sessió de Barçakids al gimnàs de l’Escola Vedruna, aquesta tarda | D’esquerra a dreta: Àngels Sorinas, Carme Freixa, Abel Garcia, Llorenç Altozano i Cristian Garcia, aquesta tarda al gimnàs de l’Escola Vedruna / AUTOR: Marc Canturri