Sant Julià de Cerdanyola estrena la seva fira, la Fira-Faia, pel pont de la Puríssima

Sant Julià de Cerdanyola estrena la seva pròpia fira local coincidint amb el primer aniversari de la proclamació de la Fia-Faia com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La mostra es dirà la Fira-Faia i se celebrarà el 10 de desembre, en un acte més per commemorar el primer any des del reconeixement de festa per excel·lència del municipi com a Patrimoni de la Humanitat.

La Fira-Faia serà una mostra de tarda que comptarà amb la participació d’una dotzena de parades d’artesania i alimentació i serà una eina més per donar a conèixer i dinamitzar la Fia-Faia com a mostra del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Sant Julià de Cerdanyola escull aquesta data per aprofitar el moviment de turistes que hi ha al municipi i la comarca durant els dies del pont de la Puríssima.

Els actes de la fira

Un dels moments que es podran viure en paral·lel a la fira és la presentació d’un record commemoratiu de la Fia-Faia encarregat per la Penya Blaugrana del municipi a l’artesana baganesa Carme Revelles. D’altra banda, infants de l’escola l’Albiol i alguns avis realitzaran un taller de construcció d’una Fia-Faia que acabarà amb l’encesa, el repic de campanes i el ball al voltant del foc amb música en directe a càrrec de l’Escola de Folk del Pirineu. Finalment i per tancar la festa, l’organització oferirà un tast de codonyat amb formatge i vi de missa.

 

FOTO. Agustí Elías, alcalde de Sant Julià de Cerdanyola, i Joaquim Costa, regidor de Cultura / Manel Solé – ADBerguedà

X