Els beneficis de la plantació de marihuana d’Avià podrien rondar el mig milió d’euros anuals

Avià era fins fa poques setmanes el bressol d’una de les plantacions de marihuana més grans de Catalunya. El passat 21 de novembre els Mossos d’Esquadra van detenir set persones de nacionalitat espanyola i d’entre 19 i 60 anys com a presumptes implicats en el cultiu de més de 3.600 plantes en dues naus de Graugés.

Dos dels set detinguts eren d’Avià; un altre era de l’Espunyola; 3, de Terrassa; i 1, de Badalona. Tots ells van ser detinguts el mateix dilluns en diferents punts de la comarca  i van aconseguir la llibertat condicional al cap de dos dies, després que així ho decretés el jutge.

Sospites entre el veïnat

Les naus, propietat dels amos de la desapareguda empresa Palau i Fills, són a la carretera que va de Graugés a Obiols. Ara bé, sembla ser que els propietaris tenien la nau llogada i es volen desmarcar de l’ús que els llogaters hi donaven. En aquest sentit, fonts properes als amos de les naus han recalcat en declaracions a l’AquíBerguedà que “un propietari que té una nau llogada no té perquè estar al corrent de les activitats que s’hi fan dins”.

Una de les naus, on suposadament hi havia la major part de la plantació, havia quedat sense pràcticament cap porta ni finestra en els darrers mesos, ja que els encarregats del cultiu les havien tapiat. Tot plegat, va despertar sospites entre els veïns de la zona.De fet, segons han confirmat fonts policials a l’AquíBerguedà, va ser gràcies a un d’aquests testimonis que els Mossos van localitzar la plantació i van començar a investigar qui hi havia darrera. D’aquesta manera, es desmenteix la versió que circula pel veïnat i que vincula la recerca aèria d’una dona desapareguda a Casserres a principis de novembre amb la troballa d’una de les naus mitjançant els sistemes de detecció de calor dels helicòpters policials.

La recerca de les preuades naus

El negoci de la marihuana no passa desaparcebut a la comarca. Una immobiliària consultada per l’AquíBerguedà ha admès haver tingut un client que buscava un espai per aquest tipus de plantacions. Segons l’agent immobiliari, el comprador es va adreçar a l’oficina fa uns mesos a la recerca d’un espai on poder iniciar el cultiu. “M’ho va explicar sense embuts i, fins i tot, em va suggerir que participés en el negoci”, ha assegurat.

De fet, el client va arribar a parlar de xifres a l’agent immobiliari i li va proposar un benefici mensual de 1.500 euros per cada 100 plantes cultivades. Si agafem aquestes dades com a referencia i les apliquem a les més de 3.600 plantes que es cultivaven a les naus de Graugés, els beneficis rondarien el mig milió d’euros anuals.

 

FOTO. Les plantes que els Mossos van trobar a l’interior d’una de les naus escorcollades / Cedida pels Mossos d’Esquadra.

X