El Taller Coloma dedica el calendari a Queralt, amb els treballadors del centre i entitats del Berguedà com a protagonistes de les fotos

Queralt. Aquest és l’escenari escollit per a les fotografies que il·lustren el calendari que publica cada any el Taller Coloma, d’Avià. I els protagonistes: 12 entitats i col·lectius del Berguedà i els 110 treballadors del Taller Coloma, un centre de treball que pertany a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i que atén i dóna feina a persones amb alguna disminució psíquica.

Participació

Altres anys s’escollia només una representació de treballadors i en aquesta edició s’ha volgut ampliar la participació. Els nois i noies del Taller Coloma surten retratats, per grups, a les dotze pàgines del calendari, una per cada mes de l’any, i ho fan acompanyats de membres de diferents grups del Berguedà.

S’han escollit l’Associació Germanor de la Gent Gran, de Cercs; l’escola de muntanya Mountain Runners del Berguedà; l’Agrupació Cultural i Esportiva de Cal Rosal; mossèns i el bisbe de Solsona; el grup de teatre La Gresca, de Gironella; Creu Roja Berguedà; el grup del Segar i el Batre d’Avià; els Castellers de Berga; membres de la comissió Queralt 2016; alcaldes de la comarca; l’Orfeó Berguedà; i professionals de l’Assocaició Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Tots plegats protagonitzen el calendari amb fotos captades totes a Queralt. Queralt és l’escenari amb dotze espais diferents, així com també la contraportada, amb una foto de la muntanya i el santuari.

Les fotografies han estat fetes per fotògrafs membres de l’AFTDAO (Associació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis) de Berga. I el disseny del calendari ha anat a càrrec d’Ermínia Altarriba.

calendaritallercolomapresentacioBeneficis

El calendari de paret del Taller Coloma per al 2016 arriba ja a la cinquena edició. El primer es va editar el 2012 com a iniciativa per recaptar fons per reconstruir la bugaderia del Taller Coloma després d’un incendi. A partir d’aquí, l’èxit que va tenir li ha donat continuïtat. Són calendaris que es venen per recaptar fons per algun o altre projecte del centre. Enguany, com a novetat, part dels beneficis que s’obtinguin del calendari seran per a Queralt 2016: pels actes que es faran l’any que ve en motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. En concret, el calendari es vendrà al preu de 6 euros, i 1 euro de cada un anirà per Queralt 2016. La resta, pel Taller Coloma.

1.850 exemplars

Una novetat significativa del calendari d’enguany és que s’ha editat en color. Fins ara les fotografies que l’il·lustraven eren en blanc i negre i aquest any s’ha apostat per les fotos en color, “molt més vistoses”, ha destacat la directora del Taller Coloma, Carme Valletbò.

I una altra novetat és l’augment de la tirada de calendaris. Si en les passades edicions s’havien mogut entre 1.000 i 1.500 exemplars, enguany s’han fet 1.850 calendaris. La previsió és vendre’n més que altres anys.

Presentació

L’acte de presentació del calendari del Taller Coloma es farà el diumenge 22 de novembre, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga. Un acte que comptarà amb la participació de l’Escola Municipal de Música de Berga, amb l’actuació del Quintet de Metall.

Un cop feta la presentació es posaran a la venda a diferents punts de Berga i d’altres poblacions de la comarca. També en vendran les entitats que surten al calendari, així com també a la botiga de la Patum.

Making-of

Aquestes són algunes de les fotografies captades mentre els fotògrafs feien les fotos oficials que il·lustren el calendari del Taller Coloma per al 2016:

calendaritallercolomamakingof2 calendaritallercolomamakingof3 calendaritallercolomamakingof4 calendaritallercolomamakingof5 calendaritallercolomamakingof6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X