Societat

Adéu als carrils ràpids de la C-16, entre Berga i el túnel del Cadí, per aquest pont de la Puríssima

Adéu als carrils ràpids de la C-16, entre Berga i el túnel del Cadí, per aquest pont de la Puríssima

El Servei Català de Trànsit preveu un pont de la Puríssima complicat a la C-16, entre Berga i el túnel del Cadí. De fet, aquesta és una de les carreteres on s’esperen més problemes viaris, juntament amb la C-17, c-14, l’A-2, la N-145 i la N-260, entre Campdevànol i Ripoll en direcció a Andorra.

Aquest pont de la Puríssima és especialment complicat perquè, per les dates en què s’escau, s’ha de dividir en dues fases. La primera va des d’avui, divendres 2, fins dimarts 6, que hi haurà la primera operació tornada. Malgrat tot, l’endemà, dimecres 7, començarà una nova operació sortida que s’allargarà fins dissabte. Finalment, la tornada definitiva dels vehicles a casa serà diumenge, 11, quan es preveuen les afectacions més importants.

Per tal de minimitzar les afectacions, el Servei Català de Trànsit anul·larà durant les dues fases del pont els carrils ràpids de la C-16 en sentit nord, en les operacions sortida, i farà el mateix però des de Bagà i en sentit sud, en les operacions tornada. A més, en els retorns també s’anul·laran totes les entrades a Berga en sentit nord que obliguin a creuar el carril contrari (l’entrada nord i la de l’IES Guillem de Berguedà).

Per tal de gestionar la mobilitat de l’operació, el Servei Català de Trànsit disposa de l’equip tècnic del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT), 15 equips de senyalització i Equips Mòbils d’Informació Viària (EMIV) distribuïts per les vies més conflictives, entre les quals hi ha la C-16.

Carretera C-16 al terme municipal de Cercs / AUTOR: Marc Canturri

Afectacions trànsit C-16 pont de la Puríssima

Estic amb tu

Comentaris