Marc Coma fa entrega dels beneficis de la Rostollada d’Avià al Taller Coloma

Marc Coma ha fet entrega aquest matí dels 1.000 euros recaptats en la quarta edició de la Rostollada d’Avià, celebrada a mitjans de setembre al circuit Pla de la Parera. La principal novetat de la Rostollada d’aquest 2016 és el destinatari dels diners recaptats. En els tres primers anys, l’organització va decidir donar-los a la fundació d’àmbit internacional Wings For Life, que es dedica a la investigació de lesions a la medul·la espinal. Enguany, però, tal com ha explicat Coma, “vam creure que no calia anar tant lluny, ja que a pocs metres d’on fem la cursa hi ha el Taller Coloma, que encaixa perfectament dins els nostres propòsits”.

L’entrega s’ha fet aquest dimarts al matí al Centre Especial de Treball del Taller, sota l’atenta mirada de bona part dels membres del taller. Coma és una autèntica institució per a tots ells i, segons la directora de l’associació, Carme Valletbò, “és un personatge que aprecien molt i que ja va ser present en el nostre primer calendari solidari“. De fet, una de les grans anècdotes del matí ha estat que una de les membres del taller ha assegurat que “els Reis havien arribat abans d’hora“, quan ha vist entrar Coma per la porta del centre. Els diners de la Rostollada s’utilitzaran per als obsequis de Nadal que cada any reben els membres i la preparació de tota la campanya nadalenca.

Cooperació exitosa entre públics i privats

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, i el regidor d’Esports, Adrià Rebolledo, en representació del consistori. Canal ha destacat la cooperació entre agents privats -l’organització de la prova- i públics -el consistori- per tal de fer possible una iniciativa solidària com la Rostollada. “Que el nostre treball conjunt reverteixi en una entitat que admirem tant ens fa molt feliços i creiem que és la línia seguir”, ha dit l’alcaldessa. A més, l’acció de dedicar a causes socials una petita part dels diners que es recapten en cada esdeveniment esportiu “s’hauria d’agafar com a norma“.

D’altra banda, Canal ha celebrat la consolidació de la Rostollada, que aquest any ha passat a ser puntuable pel Campionat d’Espanya de Motocròs de Clàssiques. L’alcaldessa ha afirmat que l’Ajuntament aposta fermament per una prova esportiva d’àmbit estatal com la Rostollada perquè “és un pas més per posar Avià i la comarca en el mapa de l’esport“.

Optimisme de cara al futur

Aquest 2016 ha servit perquè la Rostollada es converteixi en una prova puntuable pel Campionat d’Espanya. En només quatre anys, la prova benèfica s’ha convertit en una cita atractiva per a molts pilots d’arreu del país i vol anar a més. Marc Coma i el Moto Club Foc i Fuego miren el futur amb optimisme i amb ganes de fer créixer encara més la prova.

Actualment, l’organització està pendent de l’assemblea de la Federació Espanyola de Motociclisme, que ha de decidir si la Rostollada torna a ser puntuable pel certamen espanyol. Quan la confirmació arribi, els organitzadors es posaran a pensar en la propera edició i “treballarem la nostra imaginació perquè l’esdeveniment i l’aportació benèfica segueixin creixent“, ha dit Marc Coma. L’avianès, a més, ha admès que la donació al Taller Coloma “té molt sentit i ens dóna molt bones sensacions, i segurament continuarem pensant en ells en les properes edicions”.

X