Plaques Solars Tecniber

Gisclareny, Festes

Gironella viu una rua de Carnestoltes de rècord amb 700 inscrits i 20 comparses

Gironella viu una rua de Carnestoltes de rècord amb 700 inscrits i 20 comparses

El Carnestoltes de Gironella segueix creixen. Enguany la rua va comptar amb 700 participants i un total de 20 les comparses com a protagonistes. Les xifres superen les de l’any passat, quan la festa ja va fer un gir important i va comptar amb 18 comparses i uns 600 participants.

En aquest sentit, el regidor de Festes, Lluís Vall, considera que l’augment de la participació “confirma l’encert dels actes que es van implantar l’any passat, així com també de les millores que s’han fet en aquesta edició”. Per Vall, “objectiu complert“, ja que la festa no només ha implicat tot el municipi i, en especial, els joves, sinó que també ha atret persones d’arreu de la comarca.

L’Escola Gironella, guanyadora de la rua

El plat fort de la festa va ser la rua. De les 20 comparses participants, 18 competien en la categoria de local i 2, en la de foranes. Enguany, a més, totes elles van formar part d’una rua encapçalada per la Perla, la Tocada del Bolet, la Perla Negra, el Sr. Callau, la Mega Pubilla, cinc xarangues i un grup d’animació. El recorregut va anar acompanyat de confeti i un espectacle final de llum i color a la plaça del Doctor Armengou.

Acabada la rua, va arribar el moment de l’entrega de premis. El primer, se’l va endur Inventem, de l’Escola Gironella. El segon, va recaure en les Tacades del Bolet, de la Llar d’Infants, i el tercer, pels Unicorns de Kambüa. Pel que fa a la categoria de comparses foranes, el premi se’l va endur Olvan Fly.

A la nit, la festa va continuar amb el Carnabars, que va recórrer els bars del poble per acompanyar la gent fins al Local del Blat, on es va celebrar una exitosa festa jove amb l’orquestra de versions All i Oli, el DJ Sergi domene i DJ Parentesis Grup.

Per acabar d’arrodonir quatre dies de disbauxa, més de 330 persones van gaudir diumenge de l’espectacle #DPUTOCOOL, de la companyia The Chanclettes, que va portar al Local del Blat el millor cabaret carregat de bon humor i provocació.

Jordi Garrit i Diana Fort s’enduen el concurs de balcons

El Carnestoltes d’enguany a Gironella també ha servit per estrenar el personatge de la Mega Pubilla, que va arribar al poble dissabte al matí per fer de jurat del concurs d’aparadors. Els guanyadors del certamen van ser la perruqueria Txus, el Centre Òptik Gironella i cal Faura.

A més, durant tot el matí de dissabte, la Mega Pubilla va recórrer els carrers de Gironella buscant parella, acompanyada per la caravana de solters i solteres d’or, tietes i padrins.  Més tard, es va desplaçar a Cal Bassacs per escollir els guanyadors del concurs de balcons. En aquest cas, el primer premi va ser per Far West, de Jordi Garrit i Diana Fort; el segon, per Miquel Alarcón, amb Bassacs Beach, i el tercer, per Montse Larrubia, amb el seu Balcó reciclat.

Ajuntament de Gironella Carnestoltes Lluís Vall

Comentaris