ERC compara l’actitud de les comparses de la Patum que demanen la impugnació amb la de l’Estat espanyol en el procés

El grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) de Berga creu que hi ha un “paral·lelisme” entre la gestió de l’Estat espanyol del procés català i l’actitud que adopten les tres comparses que demanen la impugnació dels acords del Patronat per renovar els estatuts. Segons un article escrit per la regidora Ermínia Altarriba, tots dos segueixen la mateixa estratègia: “Guanyar temps i encallar els esdeveniments, a través de recursos jurídics, a través de lleis, fent cas omís a la voluntat de la ciutadania”.

Esquerra creu que, per més que els actuals Estatuts emparin les comparses que han presentat la instància, “la raó dels berguedans i el sentit comú són elements imprescindibles per aconseguir una festa més justa, més participativa i més moderna“. Per això, demana al govern municipal i al Patronat que siguin “inflexibles” davant l’actitud dels tres caps de colla, que, segons diu Altarriba en el seu article, “posa en qüestió la idoneïtat d’aquestes persones per ser representants de les seves comparses en aquest òrgan”.

En aquest sentit, la regidora republicana considera que tant el cap de colla dels Plens com el de la Guita Grossa i el del Tabal demostren “la seva incapacitat de fer de corretja transmissora de les decisions que es prenen al Patronat. Per tot plegat, diu Altarriba, l’única solució és que els tres caps es facin enrere i retirin la instància. “No hi ha marxa enrere: o canviem, o canviem“, afirma.

FOTO. Els regidors d’ERC Jordi Pujals i Ermínia Altarriba / M.C.