La Guita Grossa diu que no és “el nucli immobilista de la Patum” ni vol paralitzar la democratització

El col·lectiu de la Guita Grossa de la Patum assegura que no és “el nucli immobilista de la Patum” ni vol “paralitzar i anar en contra de la democratització de la festa”. La comparsa ha fet un comunicat per desmentir certes afirmacions que han sortit en els mitjans de comunicació locals en les darreres hores i per explicar en profunditat la seva decisió de demanar la impugnació dels acords del Patronat extraordinari.

El col·lectiu considera que està en el punt de mira d’un grup de persones que “pretenen crear una mala imatge constantment i tenen com a objectiu enfrontar la majoria en contra de la comparsa”. Ho defineixen com un “odi visceral i sistemàtic” cap a la Guita Grossa que ara també ha derivat en el tabaler, que ha rebut amenaces de mort per haver demanat la impugnació.

Creuen que els acords de la reunió extraordinària del Patronat, el dia 2 de febrer, han de quedar en paper mullat. Ara bé, segons afirmen en el comunicat, l’únic que denuncien és “tot un seguit d’errors i irregularitats suficientment greus” i recalquen que en cap cas estan en contra del procés democratitzador de la festa. “La Patum no és una Festa d’uns quants i som els primers que diem que és de Berga, dels berguedans i de la gent que se l’estima”, diuen en el text.

En aquesta línia, la comparsa ha volgut deixar clar que escoltarà qualsevol proposta que sigui pel bé de la Patum, però demana “respecte” cap els reglaments interns vigents: “Creiem que és igual de dictatorial el fet de no voler acceptar alguns canvis com el de voler imposar els mateixos”.

FOTO. Patum del 2008. La Guita Grossa convida a beure vi a l’aleshores tabaler de la festa / El Punt Avui

X