La redacció dels nous estatuts de la Patum tira endavant tot i la impugnació que demanen tres comparses

La renovació dels estatuts de la Patum no s’atura, de moment. La regidora de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha confirmat a l’AquíBerguedà.cat que el procés de redacció dels nous estatuts de cada comparsa, que han de garantir una festa que compleixi els drets fonamentals, seguirà el calendari previst fins que els serveis jurídics del consistori acceptin o deneguin la impugnació dels acords del Patronat proposada pels Plens, la Guita Grossa i el Tabal.

Si donen la raó a les tres comparses que han presentat la instància, evidentment afectarà al procés i segurament es frenarà”, ha dit Garcia. Però els serveis jurídics tenen un termini de 3 mesos per resoldre la instància, de manera que es podria donar el cas que se celebrés la Patum del proper més de juny amb el problema encara a l’aire. Malgrat tot, la regidora ha promès que s’intentarà solucionar amb cel·leritat.

La petició d’impugnar els acords que el Patronat va prendre a principis de febrer és, segons Garcia, “un dret que té qualsevol comparsa”. Per això, la decisió del Tabal, la Guita Grossa i els Plens es respecta des del consistori, tot i que no preocupa en excés. “No patim pel desenvolupament de la idea que vam proposar a les comparses perquè veiem que la majoria estan responent molt bé“, ha destacat la regidora.

De moment, ha dit, el calendari s’està complint sense problemes i totes les comparses van assistint a les reunions convocades. A més, la regidora ha posat en valor el treball que estan realitzant els diferents grups, que “ho porten tot molt ben preparat i faciliten molt la feina a la tècnica de participació a l’hora de donar el vistiplau als nous textos”.

A més, Garcia ha explicat que confia que totes les comparses -també el Tabal, la Guita Grossa i els Plens- presentin els nous estatuts abans del dia 7 d’abril, tal com marca el calendari estipulat fa unes setmanes pel propi Patronat. Tot i això, fins que la instància de la impugnació no sigui resolta, el Patronat viurà amb la incertesa de desconèixer si els tràmits que va executant acabaran sent vàlids.

 

FOTO. La regidora Mònica Garcia i l’alcaldessa Montse Venturós, just després de la reunió del Patronat on es van prendre els acords que tres comparses volen impugnar / Lídia López