El Vieer Fest de Puig-reig es mou a Cal Prat per reivindicar el paper del riu en les colònies industrials

El Vieer Fest de Puig-reig aprofitarà la seva segona edició per canviar d’ubicació i donar vida a un altre element del patrimoni industrial del municipi: la colònia de Cal Prat. Després de l’èxit de la primera edició, que es va celebrar a Cal Pons, l’organització ha optat per traslladar la mostra a la vora del riu. Concretament, al passeig dels Til·lers, un dels indrets més bonics de l’antiga colònia industrial de Cal Prat. Serà el dia 9 d’abril, de 2/4 de 12 del matí fins a les 2 del migdia i de 2/5 de 5 de la tarda fins les 8 del vespre.

La mostra, com fa un any, centrarà els seus esforços en posar en valor el patrimoni industrial del municipi a través de la gastronomia. Diverses empreses de la comarca oferiran cerveses artesanals, vi, formatges, embotit i tota mena de productes de proximitat, mentre grups i discjòqueis de la comarca hi posen el toc musical. En aquest sentit, el funcionament serà idèntic al de l’any passat: es vendran tires de 5 tiquets pel preu de 5 euros i cada tast o degustació valdrà entre 1 i 3 tiquets.

El riu, el convidat estrella

El canvi de lloc no és en va. De fet, el riu agafa protagonisme, i no només per la proximitat que tindrà respecte la mostra. L’organització prepara un Vieer Fest que posi de relleu la importància del riu en la història industrial de la comarca, ja que va ser la seva existència el que va propiciar que el Berguedà i, en especial, Puig-reig fossin una mina de colònies.

Per això, entre algunes novetats, la mostra s’ubicarà al passeig dels Til·lers, en paral·lel al riu i amb una forma allargada com la del Llobregat. A més, per acabar de donar al riu la rellevància que mereix, l’encarregada d’obrir la mostra serà la historiadora Rosa Serra, que parlarà de la importància i el paper del riu en les colònies.

En la mateixa línia i amb la voluntat que els visitants tastin el riu de ben a prop, l’organització convida als assistents a accedir al Vieer Fest des del centre de Puig-reig, fent la passejada de mitja hora per la ruta de les colònies que ressegueix el transcurs del Llobregat. Malgrat tot, i conscients que no tothom podrà desplaçar-se fins a Cal Prat a peu, els organitzadors han contractat un taxi llançadora, de 8 places, que dedicarà tot el dia a fer viatges des de la plaça de la Creu de Puig-reig fins la plaça de Cal Prat.