Berga apuja significativament els preus per tenir parada al Vall durant la Patum

L’equip de govern de l’Ajuntament de Berga proposa aquest dijous al ple del mes d’abril una apujada notable del preu per ocupar el passeig de la Indústria durant les festes de Patum. Segons ha explicat el regidor Oriol Camps en la roda de premsa prèvia a la sessió plenària del vespre, el consistori preveu aquest augment perquè fins ara els preus eren molt baixos: “Pràcticament ho estàvem regalant”.

D’aquesta manera, si el plenari aprova la proposta de la CUP, l’Ajuntament veurà com els seus ingressos per Patum augmenten “de manera considerable”, ha assegurat el regidor d’Urbanisme. Les xifres concretes, però, es coneixeran presumiblement en el decurs de la sessió plenària d’aquest vespre, que donarà inici, com sempre, a les 20h.

D’altra banda, Camps ha explicat que la modificació d’aquesta ordenança fiscal surt del procés acordat amb la resta de grups municipals d’anar modificant les taxes de manera periòdica. En aquest cas, només es modificarà aquesta de manera excepcional perquè “si no es fes en aquest ple, no es podria aplicar en les festes del proper mes de juny”, ha dit el regidor.

En relació a aquesta qüestió, fa cosa d’una setmana, el regidor d’Iniciativa a l’Ajuntament, Joan Torres, va explicar en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que l’equip de govern de la CUP “faria bé de buscar alternatives per aconseguir més ingressos que ajudin a reduir el deute existent“. Entre aquestes alternatives, Torres també proposava la modificació del preu per ocupar el Vall: “Les taxes són tan summament baixes que no m’estranya que el passeig estigui tan ple per Patum, jo també vindria”.