Berga crea una comissió per supervisar la feina dels voluntaris de Protecció Civil

Berga formarà una comissió per supervisar les funcions de l’equip municipal de Protecció Civil. Aquest dijous al vespre, en el ple del mes d’abril, el consistori aprovarà la constitució d’aquesta comissió formada per una vintena d’agents implicats en la seguretat i el medi ambient a la ciutat.

En concret, la comissió estarà formada per l’alcaldessa, el regidor de Governació, el regidor de Medi Ambient, un representant de cada grup municipal amb representació al plenari, un tècnic de Protecció Civil, un tècnic de l’àrea d’Activitats de l’Ajuntament, la sergent en cap de la Policia Local, el cap dels Mossos d’Esquadra a la comarca, el cap del Parc de Bombers de Berga, el cap dels Agents Rurals, el responsable dels Serveis Sanitaris, un representant de cadascuna de les entitats col·laboradores en el projecte de Protecció Civil, un representant de l’Associació de Voluntaris i els directors de les empreses que tenen plans d’autoprotecció.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Berguedà (AVPC Berguedà) es va constituir públicament l’octubre del passat 2016. Es tracta de la primera associació de voluntaris de Protecció Civil de Catalunya que té un abast comarcal i, en concret, aglutina 13 municipis: Berga, Sant Jaume de Frontanyà, Gisclareny, Fígols, Bagà, L’Espunyola, Gironella, Avià, Borredà, Casserres, Olvan, La Pobla de Lillet i Gósol.

X