La Patum infantil elimina els cicles de tres anys i aposta per comparses d’un i dos anys

Adéu als cicles de 3 anys de la Patum infantil. A banda dels canvis en el funcionament per garantir plaça als nens i nenes exclosos del foc per la nova directriu europea,  l’organització de la festa ha acordat, de cara a la Patum del 2018, eliminar els cicles que fins ara asseguraven tres Patums a cada infant que guanyava plaça en el sorteig. La raó de l’acord és senzilla: cada cop hi ha més nens i nenes que s’apunten al sorteig per formar part d’alguna comparsa.

El nou sistema consistirà en comparses rotatives. Hi haurà dos grups de comparses: les que es renovaran cada any i les que asseguraran dues Patums als guanyadors del sorteig. En base a les places que hi hagi vacants, la demanda i les condicions de la normativa del foc, els infants podran escollir en quina comparsa els interessa participar.

Les comparses d’un any són els Àngels, els Turcs i Cavallets, les Maces, les Guites Xica i Grossa i els Plens. En aquest cas, els infants que l’any següent vulguin seguir participant en la festa hauran de fer-ho novament per sorteig.

Les comparses de dos anys són la resta. És a dir, el Tabal, l’Àliga, els Nans Nous, els Gegants i els Nans Vells. En aquest cas, al segon any, els nens i nenes podran continuar a la mateixa comparsa o bé canviar-la per una altra del mateix grup. Per exemple, si un infant ha guanyat plaça a l’Àliga i l’any següent hi ha una plaça vacant als Gegants podrà agafar-la, sempre que compleixi les mides estipulades en el reglament.

X