El cartell anunciador de la Patum 2017 guanya les votacions amb un 50,7% dels vots

El debat entorn el cartell anunciador de la Patum 2017 ha propiciat la participació més alta dels darrers anys en el concurs per escollir-lo. 1435 persones han votat en les darreres setmanes per una de les cinc propostes que el jurat va escollir com a finalistes. Una d’elles, Diàleg, ha generat molta controvèrsia, ja que alguns patumaires han interpretat que vinculava el conflicte viscut a principis d’any a la comparsa dels Plens amb el nazisme.

Al final, però, el jurat ha decidit mantenir la proposta com a finalista, tot i haver-se iniciat una campanya per retirar-la de la lluita per guanyar. I, casualitat o no, el certamen d’enguany ha registrat una participació de rècord i un creixement del 35,1% respecte els comptes de fa un any.

La votació s’ha dut a terme entre els dies 9 i 23 d’abril a l’Oficina de Turisme de Berga. Els cartells finalistes eren “Diàleg”, “Dóna’m la mà”, “Fem-ho fàcil”, “Mà gegant” i “Pa-tum”, que es van sumar a les 6 obres per a la Patum Infantil que havien estat guardonades al concurs de dibuix escolar de la ciutat: “Ball de turcs i cavallets”, “Els gegants que més m’agraden”, “La Patum”, “Les dents de la guita”, “Les maces salten” i “Les guites”.

Victòria aclaparadora

El cartell guanyador, que es farà públic just després del Ple extraordinari de l’Ascensió (29 de maig), ha obtingut un triomf ampli. Ha rebut 706 dels 1391 vots emesos, és a dir, un 50’7% del total. Pel que fa les obres infantils, l’elecció ha estat més renyida i el guanyador ha obtingut 448 vots d’un total de 1270, o sigui, el 35’2%.

La majoria del votants han estat veïns de Berga. En concret, 1269 vots dels 1391 totals provenen de la capital berguedana. El segon lloc de més procedència ha estat ha estat Barcelona amb 31 vots. Finalment, cal fer esment dels 15 vots de la població veïna, Avià, i dels 13 provinents de València. A banda d’aquests indrets, s’han rebut vots de 46 poblacions més, amb visites d’arreu de tot el territori català i, fins i tot, de Madrid.

La coincidència del període de votacions amb els festius de Setmana Santa i la Diada de Sant Jordi han afavorit aquest augment de la participació. Els dies de més afluència de vot han estat precisament els esmentats: dijous 13, amb 127 vots; divendres 14 amb 145 vots; dissabte 15, amb 140 vots; diumenge 16, amb 144 vots; dissabte 22, amb 150 vots; i diumenge 23, amb 426 vots.

urna-cartell-patum-2017

X