Uns 900 monitors i monitores d’esplai es troben a Berga per reflexionar sobre el lleure al país

Uns 900 monitors i monitores d’arreu de Catalunya es trobaran a Berga el cap de setmana del 6 i el 7 de maig per reflexionar sobre l’educació en el lleure. Sota el lema ‘A pas valent’, centenars de membres del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés faran tota mena d’activitats per diferents indrets de la ciutat. L’objectiu de la trobada és ser un reflex de l’actitud dels monitors i monitores d’esplai: joves compromesos que setmana rere setmana vetllen perquè els infants dels seus centres es diverteixin al mateix temps que adquireixen una sèrie de valors educatius.

La trobada començarà dissabte a les 10.30h. Després d’instal·lar-se, els monitors i monitores faran una gimcana pels carrers de la ciutat que aprofundirà en la història i la cultura de la capital del Berguedà. Per acabar, es presentarà la cançó de la trobada, escrita i composada per monitors del Grup Colònies a Borredà de Berga.

Al migdia, es farà l’acte d’inauguració de la trobada, al pati de l’Escola Vedruna de Berga. L’acte amb la presència de Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat; Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga i Xavi Nus, president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC).

A la tarda, després de dinar, es prepararan unes dinàmiques de grup al Santuari de Queralt, amb la intenció de propiciar un moment de reflexió entre els monitors i monitores sobre el seu paper a l’esplai.

Per tancar el primer dia de la trobada, després de sopar, serà el moment d’una vetllada especial, que girarà al voltant de les tradicions i festes populars de la comarca del Berguedà.

L’activitat del diumenge al matí serà la part més formativa de la trobada. Per aquells monitors i monitores amb més experiència s’ha organitzat una taula rodona amb Eduard Sala, coordinador d’Acció Social de Càrites. I per aquells nois i noies que no porten tant temps en un esplai, es faran diversos tallers que ajudaran als monitors i monitores a ampliar el ventall de recursos pràctics per educar els nens i nenes.

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, més de 182 centres d’esplai acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 3.500 monitors i monitores.

X