Anna Alsina, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Berga, plega per motius personals

La regidora de Drets Socials i Salut Pública de l’Ajuntament de Berga, Anna Alsina, deixa el consistori. Aquest dimecres al matí ha presentat la seva renúncia a l’acta de regidora, tal com ja havia acordat prèviament amb l’equip de govern de la CUP. La decisió d’Alsina respon a motius personals i a la voluntat de seguir treballant per l’Esquerra Independentista des d’una altra perspectiva.

En una carta que ha fet pública ella mateixa i que es pot consultar al final de la notícia, la regidora sortint destaca la predisposició de totes les persones amb les quals ha tingut l’oportunitat de treballar i agraeix en especial l’ajuda de la resta de regidors del govern.

La renúncia a l’acta de regidora s’ha presentat formalment aquest dimecres al migdia i es farà efectiva un cop se’n doni compte al Ple de la Corporació, aquest dijous. Un cop superat aquest tràmit, Alsina es despendrà de la Junta Electoral i la CUP haurà d’escollir la persona que la substituirà en el càrrec per tal de nomenar-la i fer la nova distribució del cartipàs. Segons la llista electoral del 2015, es preveu que la persona que substituirà la regidora sortint sigui el següent de la llista, Ivan Sanchez.

La carta de comiat d’Anna Alsina és aquesta:

Ara ja farà dos anys que vaig assumir el càrrec com a regidora en aquest Ajuntament, després que la meva formació, la Candidatura d’Unitat Popular, guanyés les eleccions. I com ja sabeu la majoria de vosaltres, avui presento la meva renúncia.

Aquests dos anys han estat anys d’una feina inimaginablement intensa. Ha estat una etapa molt i molt enriquidora i plena d’aprenentatges. He adquirit uns coneixements i unes vivències que de ben segur, m’hauran marcat de per vida. Però també, per què no dir-ho, ha estat una etapa d’alguna frustració, d’alguna angoixa i també de forces renúncies. I és que la situació en què ens hem trobat l’Ajuntament, les greus conseqüències de la crisi que sobretot enfronten dia a dia els serveis de la Regidoria de Drets Socials, el procés d’autodeterminació en marxa, el fet de ser la primera capital de comarca governada per la CUP, l’ofensiva legislativa cap a les administracions locals…han fet d’aquesta legislatura un repte excepcional que requereix de tota la dedicació possible.

En aquests darrers mesos, i a causa també de l’aparició de nous projectes de vida personals, aquests aspectes han pres un paper massa important i un impediment en compaginar-ho amb la tasca de regidora. A la vegada, sé que portar a terme aquests projectes de vida, no em permetrien seguir tirant endavant amb la dignitat que es mereixen els meus companys i companyes en el projecte col·lectiu que portem en comú i amb la dignitat que es mereix la ciutat. Per mi no té sentit formar part de l’equip de govern sense poder-hi bolcar tota la il·lusió i tota la força necessàries. I per això, he decidit col·locar-me ara, en una espai on sí que podré donar un cop de mà: al seu costat. Al costat d’aquest equip de govern insistent, incansable i tenaç. Ressituar-me per tal de poder avançar, amb forces, amb il·lusions i satisfeta de poder compaginar els meus projectes personals amb la meva militància. He decidit acceptar no poder-ho tot per poder fer millor el què faig.

Aquests dos anys treballant per aquest Ajuntament, com deia, m’han aportat un munt d’aprenentatges: des dels coneixements tècnics per part de tots el treballadors i treballadores de la casa -als quals els hi agraeixo mil i una vegades la tasca que fan dia a dia, a aprenentatges d’autoconeixement de les meves capacitats, febleses i formes de gestionar les pròpies emocions.

A la vegada, aquests dos anys m’han permès tractar amb un munt de gent que treballa perquè la nostra ciutat sigui millor. Segurament són persones, entitats, associacions o col·lectius que ja coneixia, però que he pogut conèixer des de la lluita, la insistència i el treball diari. A totes elles, gràcies i endavant! Em teniu per tot el què pugui. També vull fer un agraïment als regidors de l’oposició, que malgrat les diferències, no m’heu posat entrebancs en el desenvolupament de la meva tasca.

També em permet plegar amb tranquil·litat i de fet, m’ho ha facilitat, la nostra organització assembleària: estar en un projecte col·lectiu i tenir la seguretat de saber que la persona que entrarà en el meu lloc, la següent de la llista, que en aquest cas és l’Ivan, serà immensament capaç de portar a terme totes les tasques i totes les responsabilitats que li pertocaran amb preparació, fermesa i compromís. A ell, molta força i tens les meves mans esteses pel què necessitis!

Però a qui vull fer un agraïment més intens, és a l’equip de govern. Dir-vos que moltes gràcies. Moltes gràcies pel què m’heu ensenyat, per la vostra comprensió, pel suport, per l’ajuda constant, per la tasca diària que realitzeu i per les mil i una renúncies que feu per complir amb el compromís de desenvolupar el nostre projecte. Sou uns valents i valentes. Uns incansables. I dir-vos que no marxo, sabeu -i és el primer que us vaig dir quan us vaig comunicar la renúncia-, que no estic fent un pas enrere ni m’aparto del projecte. Sabeu que hi sóc i que hi seré. Hi seré des d’una altra perspectiva. Una perspectiva que ens permeti entre tots i totes, enfortir encara més aquest projecte col·lectiu que estem construint. Endavant!

X