Berga, Cultura

Els Castellers de Berga i uns vint refugiats comparteixen plaça amb una de les millors colles del país

Els Castellers de Berga i uns vint refugiats comparteixen plaça amb una de les millors colles del país
JOSEP PONT I ROCA

Els Castellers de Berga han debutat a la plaça Vella de Terrassa per primera vegada en la seva història. Ho han fet aquest dissabte, 13 de maig, en una diada que quedarà escrita en la història de la colla, juntament amb els Minyons de Terrassa, una de les millors colles del país. A més, però, ho van fer davant l’atenta mirada d’una vintena de persones refugiades que s’allotgen a l’alberg de Berga.

En l’apartat social, els refugiats van poder viure de primera mà un dels grans arguments de la cultura catalana. L’activitat se suma a les moltes que ha organitzat la ciutat per tal de propiciar una millor adaptació dels refugiats al territori.

En l’apartat casteller, l’actuació dels berguedans, emmarcada dins la tradicional Fira Modernista de Terrassa, va servir perquè la colla descarregués tres castells de 7. En concret, van fer un 4 de 7, un 3 de 7 i el segon 5 de 7 de la temporada, a banda del pilar de 5 i els dos pilars de 4 que van tancar la diada. Per la seva part, els Minyons de Terrassa van descarregar el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 7 de 8 per acabar amb el pilar de 6.

Els Minyons seran a Berga el proper 11 de juny en la Diada dels Quatre Fuets en una oportunitat d’or per als berguedans per veure castells de 8. Abans, però, els Castellers de Berga actuaran a Manresa aquest diumenge, dia 21, juntament amb els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Santpedor.

Estic amb tu

Comentaris