Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Patum

La comparsa dels Plens no tindrà un cap de colla, sinó diversos responsables

La comparsa dels Plens no tindrà un cap de colla, sinó diversos responsables
Diversos vestidors de ple tindran responsabilitats importants durant aquesta Patum. ROSA CASTILLA

A banda del nou i excepcional repartiment dels salts de ple, una altra de les mesures que s’han fet públiques aquest matí és la distribució de tasques tècniques dins la comparsa. No hi haurà la figura d’un cap de colla o líder de la comparsa, sinó que hi haurà diversos responsables que tindran assignades tasques determinades dins el funcionament intern del grup. Per exemple, s’assignaran responsables de portar les maces al passacarrers, de posar les caretes de ple abans de cada salt, dels dispositius de fuets, del cordó de seguretat de la plaça, etc.

Aquest repartiment també es decidirà en el decurs d’aquesta setmana i en consens amb els 22 membres titulars de la comparsa, és a dir, sense els expulsats. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha recalcat que “no s’ha perdut la confiança en cap comparsa” i “no es tracta de castigar ni premiar ningú”, sinó de “temes seriosos com la seguretat a la plaça”. Per aquest motiu, la decisió del govern de la CUP és ferma: “Hem d’aprovar aquestes responsabilitats conjuntament”.

En aquesta línia, l’alcaldessa ha explicat que ja hi ha hagut una primera reunió amb la comparsa per tal de conèixer en profunditat quines són les tasques a cobrir i, per tant, a repartir entre els vestidors. En els pròxims dies, n’hi haurà una altra –o vàries- en les quals s’ha de decidir l’organigrama definitiu.

Isaac Gonfaus ha ofert el seu càrrec des del primer moment

Venturós també ha recalcat que el govern ha prioritzat la via del diàleg fins que s’ha esgotat. En aquest sentit, l’alcaldessa també ha deixat clar que el fins ara cap de colla, Isaac Gonfaus, ha ofert el seu càrrec des del primer moment i en nombroses ocasions, però “no li hem acceptat fins que hem vist que legalment era possible”.

L’Ajuntament, ha dit Venturós, s’ha assessorat per experts legals per assegurar-se de com podia intervenir en el conflicte intern de la comparsa dels plens. Al final, els experts han conclòs que el consistori no pot decidir qui forma part de la comparsa i qui no, però sí que pot incidir en la figura del cap de colla. A efectes pràctics, doncs, el cap de colla dels Plens deixa d’existir per aquesta Patum i de manera excepcional, però els tres expulsats no formaran part de la plantilla perquè així ho volen la majoria dels titulars.

Isaac Gonfaus Mònica Garcia Montse Venturós Patum Plens vestidors de ple

Estic amb tu

Comentaris