Sergi Montaner ‘Teti’: “No podem permetre que comparin la Patum infantil amb una caseta de venda de petards”

Segueix la reivindicació. La Patum infantil ha aprofitat el seu dia per recordar en diverses ocasions el delicat moment que viu per culpa de la nova normativa del foc, que impedeix als menors de 10 anys participar en les comparses de foc. El president de l’associació de la Patum infantil, Sergi Montaner ‘Teti’ ha lamentat en declaracions a l’Aquí Berguedà que la llei exclogui de la festa una franja d’edat que hi solia participar molt. “Ens fa perdre una franja d’edat que ens anava molt bé i que jugava un paper important en l’essència de la Patum”, ha dit.

En aquest sentit, Montaner ha assegurat que s’està comparant la Patum infantil amb “una caseta de venda de petards” i ha recordat que la festa és un esdeveniment cultural que compta amb un pla de seguretat i una importància històrica que convé tenir en compte. “Se’ns ha tractat molt malament”, lamenta.

Per tot plegat, l’organització de la Patum infantil porta tot el Corpus fent pedagogia i explicant als patumaires la importància de quedar exempts de la restrictiva normativa del foc. Però la reivindicació no acabarà aquí. Segons Montaner, seguiran explicant a Catalunya què és la Patum infantil i per quina situació està passant ara mateix. En aquest sentit, ha remarcat la importància del portal de l’associació com a eina per exposar al món les característiques de la festa.

El diàleg amb l’administració ja existeix des de fa mesos i l’organització té moltes esperances que les negociacions arribin a bon port. De fet, fa temps que l’associació està redactant un dossier per tal de ser considerada una excepció dins la llei. Tenen clar que dialogaran amb el govern per arribar a acords que beneficiïn la festa i esperen que a la llarga ho puguin decidir amb la Generalitat, en un marc de Catalunya com a país. Prova d’això és l’estelada que porten els membres de l’organització a la camisa.

X