Setze companyies consolidades ompliran d’espectacles el Museu de Cal Vidal en el segon festival Turbina

Arriba la segona edició del Turbina, el festival d’arts escèniques de la Colònia Vidal. La iniciativa, impulsada conjuntament pel Museu de la Colònia Vidal i Konvent, encara un cap de setmana que ha de servir per consolidar el festival, amb més propostes que l’any passat i amb una clara aposta per les companyies i artistes locals.

En total, segons han explicat els organitzadors en roda de premsa, unes 16 companyies ompliran diversos espais del museu de la colònia amb espectacles de dansa, música, teatre i circ. Ara bé, a diferència de la primera edició, enguany s’ha intentat construir un cartell a base d’artistes “més consolidats”, segons Pep Espelt, membre de Konvent. “S’han anat a buscar cares un pèl més conegudes per refermar el públic”, ha dit.

L’any passat unes 300 persones van passar pel Turbina en tres dies, de divendres a diumenge. Aquest any, la idea dels impulsors és seguir creixent gràcies a un format singular. “És un festival que vol tocar diferents gèneres de les arts escèniques i els vol tocar en format breu perquè la gent pugui veure moltes coses en poca estona”, ha assegurat Jordi Vidal, director del museu.

Més pressupost

Aquest any el festival ha aconseguit el suport del Consell Comarcal, que contribuirà econòmicament en el desenvolupament del cap de setmana amb una quantitat que encara s’ha d’acabar de perfilar. Sigui com sigui, els impulsors calculen que aquest any disposaran de més pressupost que fa un any i que rondaran els 3.000 euros.

Malgrat tot, tant Pep Espelt com Jordi Vidal han coincidit en remarcar que el que manté viva la iniciativa i li augura un bon futur és la bona sintonia i coordinació entre el museu i Konvent. “Crec que el projecte, no només durarà molt temps, sinó que anirà creixent amb els anys”, ha dit Espelt.

Horaris i entrades

El Turbina començarà divendres amb l’espectacle de teatre “La vida secreta de Tenesse Williams, protagonitzat per l’actor Martí Peraferrer, a partir de 2/4 de 9 de la nit. Més tard, a les 11 de nit hi haurà el concert dels URRA, un dels grups del moment a la comarca.

Dissabte, hi haurà espectacles des de les cinc de la tarda fins la una de la nit. En concret, cada proposta començarà a cada hora en punt, de manera que el festival transcorrerà de manera ininterrompuda fins passada la mitjanit.

Finalment, diumenge es farà la cloenda de l’edició amb un espectacle infantil, una obra de teatre i una proposta de dansa, abans de l’hora de dinar.

Tal com va passar l’any passat, els visitants del Turbina podran comprar in situ tiquets de 10 euros, que els donaran accés a tres propostes diferents, o bé de 4 euros, que els permetran entrar a un únic espectacle. A més, durant tot el festival hi haurà servei de bar al mateix museu.

Consulta tots els espectacles del festival al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.