ERC i la CUP s’abstenen en el nomenament de Barcons com a gerent del Consell i critiquen la desinformació

El ple del Consell Comarcal del Berguedà va aprovar ahir, dimecres, el nomenament d’Eduard Barcons com a gerent de l’ens en substitució de la cessada Carme Casas. El cessament de Casas va ser aprovat per una àmplia majoria, amb 17 vots favorables i l’abstenció del conseller d’ERC Toni Pérez. En canvi, el nomenament de Barcons va comptar amb el suport de tots els consellers de Convergència i el PSC, però amb les abstencions d’ERC i la CUP.

Tots dos grups van recalcar que, amb la seva abstenció, no posaven en qüestió les aptituds de Barcons, sinó “el procés que havia seguit el president a l’hora de nomenar-lo”. Com a portaveu d’ERC, Eduard Coronado va lamentar que tant ell com els seus companys de partit no havien estat informats del canvi. En aquest sentit, Font va recalcar que el de Barcons és “un càrrec de confiança” i era una decisió que corresponia a Presidència.

Des de la CUP, la consellera Mònica Garcia, que debutava en el càrrec ahir, va coincidir amb Coronado a l’hora de lamentar la desinformació. A la vegada, la també regidora a l’Ajuntament de Berga va recordar que la CUP ja s’havia mostrat contrària al nomenament de Casas en el seu moment. “Una persona jutjada i condemnada en el seu moment no creiem que hagi d’ocupar una gerència de Consell Comarcal”, va dir.

En vista dels resultats de les votacions, el president David Font va celebrar l’aprovació del nomenament d’Eduard Barcons, tot i que va lamentar les abstencions. “M’hagués agradat que el teu nomenament fos aprovat per majoria”, va dir just abans de tancar l’apartat, dirigint-se al nou gerent. Aquesta afirmació també va portar cua en l’apartat de precs i preguntes, moment en el qual va agafar la paraula la republicana Mai Alsina per referir-s’hi. “La nostra abstenció no és en contra del nomenament de Barcons, sinó en contra del procés seguit per fer-ho”, va dir. Font, però, va recordar que “el que votàvem era el nomenament”. Però Alsina va tornar a reiterar que el motiu de l’abstenció era un altre.

consell-comarcal-ple-juliol

X