Gironella escalfa motors per la “festa major de la comarca”

Entre el 16 i el 22 d’agost, Gironella estarà de festa grossa. Amb un dia més que l’any anterior, continuaran fent bandera de la seva festa “tres en un”, tal i com diu el regidor de Festes, Lluís Vall, ja que inclou en una mateixa celebració tres programes ben diferenciats. La festa manté congelat el pressupost de 70000€ que van incrementar l’any passat.

Les principals novetats enguany tenen a veure amb l’especial potenciació de la festa jove, que, segons l’alcalde, David Font, volen aconseguir la implicació no només individual sinó també de grup, fent que “les colles de joves sentin la festa major com a seva”. També donaran cabuda a la proposta VERMUSIC, que repetirà per tercera vegada a la població després del bon funcionament a Cal Metre i a Viladomiu Nou. Compartirà espai amb les activitats infantils a la plaça de la Vila, integrant millor la festa entre pares i fills.

 

Tradició i cultura

L’Ajuntamentt no s’ha volgut oblidar de “potenciar les activitats que fan més sentiment de poble”, tal i com indica l’alcalde. En aquest sentit, s’han programat activitats com havaneres, petanca, sardanes o ballades populars, a càrrec de dues de les millors orquestres del territori, la Maravella i la Selvatana. Per aquests balls, es posaran a la venda uns abonaments amb n preu de 15€, amb els quals es podrà aconseguir un estalvi de 5€ al total.

La festivitat també s’aprofita per dur a terme la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de la Vila. Aquesta es farà a partir de les deu del vespre del divendres 18. Enguany també repetirà la gran ballada de l’Almorratxa, a la plaça de la Vila i s’inaugurarà l’exposició Cadires d’Art, de l’associació Dones d’Art del Berguedà a l’església Vella.

 

Lluís Vall i David Font FM17

Lluís Vall i David Font han presentat als mitjans els actes. LÍDIA LÓPEZ

 

Especial atenció a petits i joves

EL consitori no ha volgut deixar de banda a les properes generacions. En el cas dels petits, la festa infantil es realitzarà per tercer any consecutiu amb activitats diàriament i aprofitant un espai característic com el barri vell, en concret, la plaça de la Vila.

La festa jove és un dels plats forts del programa. Aquesta edició, s’allargarà un dia més, amb concerts el diumenge subvencionats íntegrament per les entitats locals. El divendres, s’ha optat per organitzar una actuació de diversos DJs mentre que el vespre de dissabte estarà amenitzat per una orquestra i també DJs. Tots els concerts es duran a terme a la Font del Balç i seran gratuïts.

La gran novetat d’aquesta festa jove seran tres braus inflables que engegaran un esbojarrat correbous pel poble després del “txupinazo”. Serà el dissabte, a les 7 de la tarda. A la vegada, es durà a terme un concurs de penyes que premiarà, amb un sopar per tot el grup, el disseny de samarreta més original i la colla que més animi el correbous. L’altra gran activitat que repetirà serà el holi, que es consolida dins dels actes de la festa major jove de Gironella. Sobre aquest, Vall deia que “li volem donar una notorietat especial” i per això, explicava, s’ha programat en aquesta ocasió el dijous.

 

“La festa major de la comarca”

Lluís Vall ha presumit amb orgull de la festa major, de la qual ha opinat que es tracta de “la millor de la comarca”. Per això, han animat als veïns i veïnes d’arreu de la comarca a que visitin Gironella durant els dies de festa.

El disseny del cartell s’ha escollit per segon any consecutiu mitjançant un concurs obert. Aquest any, s’han presentat nou opcions d’entre les quals s’ha escollit la proposta de Judith Vera.