Crida de l’ANC del Berguedà per acudir a la manifestació de l’11S a Barcelona

Aquesta tarda, diversos membres i vocals de l’ANC del Berguedà així com un representant d’Òmnium a la comarca han organitzat una roda de premsa per demanar als berguedans i berguedanes que participin de la propera concentració per l’onze de setembre a Barcelona. Enguany, es dibuixarà una creu gegant que s’estendrà entre els Jardinets de Gràcia fins a la plaça Catalunya i des del carrer Casanova fins al passeig de Sant Joan, tenint com a epicentre la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer Aragó. Al Berguedà li ha estat assignat el tram de Muntanya 101, amb l’Assemblea de Gràcia com a receptora.

Tal com ha afirmat Manel Escobet, Secretari Nacional de l’Assemblea al Berguedà, si la concentració és molt concorreguda “encarrilarem un 1 d’octubre triomfant”, i sentenciava que “cal baixar l’11 de setembre per guanyar l’1 d’octubre”. En aquest sentit, recalcava que és molt important inscriure’s per a assegurar una bona organització i a la vegada, “a ulls del món, ensenyarà com els catalans anem tots a la una”. Les inscripcions es poden fer a través de la web específica per l’ocasió o bé tramitar-ho en paper a través de la paradeta que cada dissabte té l’ANC al mercat setmanal de Berga.

 

Una urna i tres “sí”

Amb la creu desplegada, l’escenificació d’aquest any desplegarà quatre pancartes gegants de 16×16 metres quadrats que mouran una quarantena de voluntaris al llarg de cada extrem de la creu fins al centre. Una d’elles, hi portarà dibuixada una urna gegant amb la paraula DEMOCRÀCIA i les altres tres hi duran un SÍ que es plegarà al centre i s’amagaran sota de la primera, simulant un vot de l’1-O.

Paral·lelament, aquest any s’han descartat qualsevol tipus d’actuació musical perquè es vol aconseguir una bona sonorització de l’acte al llarg dels trams. No obstant això, sí que han confirmat la presència dels Castellers de Berga.

Lluís Escriche, coordinador de l’ANC a Berga, ha recordat que aquesta edició està pensada perquè cadascú utilitzi la samarreta d’anys anteriors que més significat tingui per ells, si bé han dissenyat una amb el SÍ que es pot adquirir en un pack amb altres objectes per 15€ els adults i 8€ els nens. Especifiquen, a més, que d’aquests 15, 6 són en forma de donatiu per a cobrir les despeses de la campanya de l’11S i l’1O que l’associació duu a terme.

ANC Berguedà 2017 2 Manel Escobet i Lluís Escriche han explicat els detalls de la propera diada aquesta tarda a Berga. LÍDIA LÓPEZ

 

Poques inscripcions al servei de bus

Els coordinadors de l’ANC han recordat que els berguedans disposen d’un servei de bus arreu de la comarca excepte al municipi de Viver i Serrateix, que s’ha organitzat amb els serveis de Navàs, així com Bagà i el conjunt de Gironella i Olvan, que han muntat els seus propis busos. El transport tindrà diversos punts de sortida arreu de les poblacions de la comarca així com es poden adquirir els tiquets per un preu de 15€ a diferents pobles, 11 des de Bagà.

En aquests moments, ja s’han omplert vuit autobusos però l’objectiu està situat vora la trentena, igualant els 32 de l’any 2015. Escobet deia al respecte que comprenen que en aquests moments només s’hagin aconseguit aquestes vendes perquè “a mig agost el personal està desmobilitzat”. Però confien que, tornant de vacances, la gent s’implicarà i podran assolir la seva meta.

X