Els Castellers de Berga descarreguen a Artés el primer castell de 7 després de les vacances

Tornen els castells de 7. La Festa Major d’Artés ha servit, aquest cap de setmana, perquè els Castellers de Berga tornin a descarregar un castell de 7, després d’unes primeres setmanes de vacances on s’han dedicat a fer construccions més petites per agafar ritme i confiança. Els de la camisa blava s’han desplaçat al municipi bagenc aquest dissabte i hi han descarregat un 4 de 6, un 3 de 7 i un 3 de 6 amb agulla. A més, el 3 de 7 descarregat ha estat un castell “molt alleugerit”, segons explica la colla, ja que s’ha aconseguit treure quilos dels pisos de segons terços i quarts.

A banda de l’actuació dels berguedans, l’altra colla convidada, els Matossers de Molins de Rei, han descarregat el 3 i el 4 de 6, però no han pogut completar el tercer castell. La colla local, els Picapolls de la Gavarresa, han fet una gran actuació amb el 5 de 6, com el millor dels seus 3 castells.

Aquesta setmana serà apassionant per als Castellers de Berga. D’entrada, segueixen els assajos, aquest dimarts i el proper divendres. A banda, dissabte 9, la colla farà realitat el projecte de Les 7 meravelles del Berguedà amb una ruta per els set indrets més emblemàtics de la comarca, que els berguedans han escollit a través de l’Aquí Berguedà. Finalment, dilluns 11, la colla serà a la manifestació de l’11 de setembre, a Barcelona.