El partit de Josep Anglada diu que es presenta a Berga, però només ensenya un militant

Som Identitaris (Somi), el partit polític que encapçala l’actual regidor de Plataforma Vigatana a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, té la intenció de desembarcar a Berga i presentar-se en les pròximes eleccions municipals de l’any 2019.

Segons ha explicat el partit en un comunicat, Anglada s’ha reunit aquest dissabte amb ciutadans de la capital del Berguedà per posar en marxa una delegació local del partit a la ciutat. L’objectiu, diu el comunicat, és confeccionar una candidatura per a les pròximes eleccions municipals de 2019. De moment, però, només ha mostrat públicament un sol militant.

Som identitaris ha fet públic al seu lloc web un escrit on anunciava la seva intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals a Berga. Adjunta, hi havia una foto de Josep Anglada entre dos berguedans que suposadament es van reunir amb ell aquest dissabte. Aquesta imatge va començar a circular per les xarxes i entre alguns mitjans de comunicació i, hores més tard, un dels berguedans que hi apareixen va desmentir la implicació de l’altre en el projecte. Són pare i fill, però el pare no forma part del projecte, sinó que es va fer la foto amb ell a petició del fill. “Aquesta foto en especial no era la que havia de ser publicada”, relata el fill al seu compte de Facebook.

somi-sosa-berga

Un discurs polèmic

Sigui com sigui, el regidor vigatà té previst desplaçar-se properament a Berga per presentar la nova delegació local. Segons diu, “a Berga fa falta gent valenta disposada a controlar la immigració i a vetllar pels interessos de la gent de casa”. En aquest sentit, Anglada ha assegurat que cal “muntar una bona infraestructura local per poder assumir amb èxit les pròximes eleccions municipals”.

En la mateixa línia, el polític ha celebrat que “cada vegada hi hagi més gent disposada a afrontar el problema de la islamització a casa nostra, sense complexos i amb valentia”. Per a ell, només hi ha una solució: “o els catalans afrontem el problema que representa la islamització, o Catalunya es convertirà en pocs anys en un país islamitzat”.

Anglada ha estat titllat de xenòfob i racista en nombroses ocasions des que es dedica a la política. Ell, però, considera que “defensar els nostres drets i la nostra identitat no és ser ni racista ni xenòfob”. Simplement, diu, “és de sentit comú”.