El nou serra de Noet tindrà tres edificis fets amb fusta, un pati interior i pistes poliesportives

L’edifici definitiu de la Secció d’Institut (SI) Serra de Noet podria estar acabat en l’inici del curs 2018-2019, és a dir, el setembre del 2018. Les obres al Pla de l’Alemany, als terrenys de sota el camp municipal de futbol de Berga, han començat aquest agost passat i tenen un termini d’execució previst d’onze mesos.

L’inici de les obres és una resposta que el centre feia anys que esperava: els alumnes que l’any 2006 van inaugurar el centre ho van fer amb l’esperança d’acabar el seu cicle d’ESO en un lloc definitiu, i no pas en les cargoleres que finalment hauran vist passar fornades d’estudiants de secundària durant 12 anys.

El nou institut serà al mateix barri que l’actual, a uns 200 metres de distància. Segons han explicat a l’Aquí Berguedà els arquitectes del projecte, el nou centre està plantejat com tres edificis units per un porxo i disposats en forma de lletra “U”, la qual cosa genera un pati interior entre les aules i la zona de pistes poliesportives.

Imatge sistema constructiu

En l’edifici principal, amb planta baixa i dos pisos, hi haurà les aules i els serveis de consergeria i administració. Els altres dos edificis, d’una sola planta baixa, serviran per construir la cafeteria, el càtering, els vestidors, el gimnàs i l’aula polivalent. A banda, els serveis de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i el Centre de Formació d’Adults (CFA) es traslladaran al nou Serra de Noet. En concret, s’ubicaran a l’edifici principal.

Edificis de fusta: eficients i ràpids de construir

El projecte es preveu construir amb panells de fusta contralaminada CLT que reduiran el temps d’execució de l’obra, milloraran l’eficiència energètica del conjunt i causaran un menor impacte en els fonaments perquè el centre pesarà menys. Tot plegat, diu l’informe dels arquitectes, millorarà el confort dels alumnes que facin ús del centre i reduirà el risc de patir el síndrome de l’edifici malalt, és a dir, que símptomes relacionats amb l’edifici -com la mala ventilació- afectin a més del 20% dels estudiants provocant-los molèsties com irritació de pell o mal de coll.

 

 

nou-serra-de-noet-1

X