Borredà i Sant Jaume de Frontanyà tornen a quedar sense cobertura per problemes a l’antena de combustible

L’antena de Puigdon torna a fallar. Des de fa tres dies, els clients de Movistar a Borredà, Sant Jaume de Frontanyà, les Llosses i Alpens no tenen cobertura perquè l’antena, que funciona a base de combustible, ha tornat a deixar de funcionar. Es tracta d’un problema que s’arrossega des de fa molts anys i que, segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, està començant a esgotar als afectats.

Tots quatre municipis han viscut un estiu tranquil, després que el Govern de la Generalitat arribés a un acord amb Telefònica per enfortir les mesures de seguretat a la zona de l’antena per evitar els robatoris de combustible que la deixaven inoperant. Això va ser l’abril passat i, per tant, ha passat gairebé mig any. Malgrat tot, el clam per  una antena que funcioni amb electricitat no ha deixat de ressonar entre els clients en tot aquest temps.

L’alcalde de Borredà, desesperat

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, un dels batlles més implicats en aquest problema, ha assegurat a aquest diari que la situació és “desesperant i indignant”. El batlle no sap què ha passat, l’únic que ha pogut confirmar és que l’empresa de telecomunicacions ja està treballant per restablir el servei a la zona. “No tiro la tovallola perquè és la meva feina, però ja no sabem a qui anar a perseguir. Quan et refies, torna a passar”, ha lamentat. A més, segons diu, aquest és un problema que hauria de resoldre la Generalitat, “i no pas els ajuntaments, que no tenim res a fer davant empreses tan grans”.

L’única solució, segons l’alcalde borredanès, és una antena connectada a l’electricitat. “No és normal que en ple segle XXI, estiguem pendents d’una antena que quan no té combustible deixa d’emetre senyal“, lamenta. Fa mesos les queixes i reclams dels alcaldes van fer que la delegació del Govern a la Catalunya central intervingués en el problema i pactés millores de seguretat amb l’empresa. Ara, els municipis demanen un pas més: cal una acció definitiva.

X