L’empresa berguedana DRONEcam.CAT desplega els drons submarins a la península Ibèrica

L’empresa berguedana DRONEcam.CAT serà la primera de l’Estat en comercialitzar un dron submarí. Aquest dilluns van fer la primera presentació del dispositiu a les instal·lacions del càmping Berga Resort i dijous i divendres exposaran l’aparell a l’Expodrónica de Saragossa, la mostra de drons més important del país. Segons ha explicat Xavi Vidal, un dels socis de DRONEcam.CAT, a l’Aquí Berguedà, l’empresa ocuparà l’estand principal de l’exposició, ja que presenten “l’aparell més innovador del moment”.

El dron submarí disposa d’una càmera d’alta definició 4k, dos potents llums per il·luminar en situacions de foscor i un sònar que permet navegar a uns 30 metres de profunditat aproximadament. L’aparell ha estat fabricat per l’empresa internacional PowerVision i DRONEcam.CAT serà la primera empresa que el comercialitzi per l’Estat espanyol. “Som una referència al país i volem situar Berga en el mapa del món dels drons”, assegura Vidal.

Els cossos de seguretat, un nínxol de mercat per a DRONEcam.CAT

Les forces i cossos de seguretat d’arreu de l’Estat són una oportunitat per a DRONEcam.CAT. El dron submarí està encarat a la seva feina, segons Vidal, i permet “realitzar recerques submarines sense posar en perill les persones”. Per això, DRONEcam.CAT considera que els principals compradors de l’aparell seran precisament els cossos de seguretat. “Anem a per aquest tipus de públic”, reconeix.

Per això, a banda de començar a comercialitzar un aparell clarament encarat a aquest tipus de públic, DRONEcam.CAT fa temps que ofereix cursos dirigits a agents de seguretat per tal que sàpiguen fer maniobrar drons, tant si són aquàtics com si són aeris. Sigui com sigui, el nou dron submarí té una característica que elimina fronteres: el pot pilotar qualsevol persona, ja que, al ser un aparell que funciona sota l’aigua i no pas per aire, no necessita cap tipus de permís.

dronecam.cat-submari

 CEDIDA PER L’EMPRESA

Noves propostes a l’horitzó

En les properes setmanes, DRONEcam.CAT donarà a conèixer nous productes que, segons Vidal, permetran que l’empresa “vagi a més”. D’entrada, aprofitaran l’Expodrónica per presentar un ou que es converteix en dron i que començaran a comercialitzar en breus. A banda, exposaran un dron que han fabricat ells mateixos i que, òbviament, també comercialitzaran: el primer dron amb intel·ligència artificial del món.

dronecam.cat-submari-1

L’operador, amb Xavi Garcia i Xavi Vidal, socis de DRONEcam.CAT. CEDIDA PER L’EMPRESA

X