Botiguers del passeig de la Pau sortegen un viatge a l’estranger per reivindicar el dret a l’1-O

Un grup de comerciants del nord del passeig de la Pau de Berga han sumat esforços per impulsar una iniciativa de suport al dret a decidir. Es tracta dels propietaris dels establiments Anadyr, La Patumaire i Casa Lladó, que han engegat un sorteig d’un viatge a l’estranger per a dues persones basat en dipositar una papereta en alguna de les urnes que hi ha en els tres establiments.

Les paperetes són especials. Cadascuna té el format de les que es faran servir per anar a votar el proper diumenge, 1 d’octubre, al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Ara bé, el text és diferent: “Vols participar en el sorteig d’un viatge a l’estranger?”. Si marques l’opció del ‘Sí’, has de completar la papereta amb les teves dades personals i dipositar-la a la urna de l’establiment.

Els impulsors de la idea l’han batejat com el “Gran Sorteig 1-O” i consideren que és “una manera divertida, original i positiva” de donar suport al referèndum del proper diumenge. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el copropietari de la botiga Anadyr, Toni Gómez, la proposta va sortir d’una reunió entre els comerciants. “Vam aconseguir una urna original, com les que es faran servir pel referèndum, i se’ns va acudir que la podríem aprofitar per fer el sorteig”, relata.

El guanyador es coneixerà el proper dilluns, dia 2, quan ja se sàpiga el resultat del referèndum de Catalunya. Per fer el sorteig, es buidaran a l’urna original totes les paperetes dipositades en les urnes simbòliques que hi ha ara mateix a cada establiment. El nom que hi hagi escrit a la papereta que en surti serà el guanyador de les dues nits d’hotel a una destinació a escollir entre diverses opcions.

 

X