Unió inèdita entre Berguedà, Solsonès, Alt Urgell i Cerdanya per demanar un ajut per a formacions

El Berguedà, el Solsonès, l’Alt Urgell i la Cerdanya s’uneixen de manera inèdita per demanar una subvenció de 400.000 euros al Consorci de la Formació Contínua de Catalunya. Les quatre comarques sumen esforços i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà encapçala la sol·licitud, encarregant-se dels tràmits burocràtics i fent de vincle a la demarcació per “fer més atractiva la candidatura”, segons han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts de l’ens.

La candidatura es va presentar el passat 18 de setembre. En concret, pretén aconseguir diners per tal que consells comarcals, associacions d’empresaris i la mateixa ADBerguedà posin en marxa formacions en els seus respectius territoris. Si els diners s’acaben aconseguint, es repartiran proporcionalment a cada comarca.

Cada territori ha fet la proposta de les accions formatives en les que es detecta necessitat per part d’empreses, i l’Agència ho ha unificat en una sola petició com a entitat sol·licitant. Segons l’ens, és la primera vegada que les administracions de les quatre comarques sumen esforços per presentar-se a una convocatòria com aquesta

Les peticions formatives sol·licitades són d’àmbit transversal, noves tecnologies o idiomes, entre d’altres temàtiques. Es preveu que la resolució arribi a finals d’any i que les formacions, en cas de rebre l’ajut, es comencin a implementar al llarg del 2018.

X