Montse Venturós torna a plantar el jutge després de ser citada per facilitar la celebració del referèndum

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha tornat a optar per la desobediència. Tal com va fer quan va ser citada per haver mantingut l’estelada penjada al balcó de l’Ajuntament en període electoral, Venturós ha tornat a plantar el jutge aquest dimecres. En aquest cas, la Fiscalia requeria la màxima autoritat política a Berga per haver facilitat els espais per a la celebració del referèndum.

L’alcaldessa berguedana ha recalcat en roda de premsa que el Principat de Catalunya “no està supeditat als tribunals espanyols” mentre aquests facin citacions “estrictament polítiques”. Venturós ha aparegut davant els mitjans acompanyada de representants polítics del consistori i ha aprofitat l’ocasió per agraïr el suport de totes les persones de la corporació durant tot el procés.

Davant la possibilitat d’una segona detenció, la batllessa ha assegurat que és “difícil” saber de quina manera actuarà l’Estat. Ara bé, Venturós ha ressaltat que “el poble està demostrant que té unes eines per combatre tots els atacs que s’estan rebent darrerament”. En la mateixa línia, ha estat contundent: “Quanta més repressió hi ha, més preparat està el poble”. A nivell personal, l’alcaldessa de la capital del Berguedà ha dit que potser sí que estic “més preparada a nivell moral”. Malgrat tot, Venturós ha demanat “molta calma i tranquil·litat”, ja que l’acció d’avui “no necessàriament ha de portar a una nova detenció”.

El discurs del Rei, “una vergonya”

“Què podem esperar d’una persona que va ser nomenada a dit per un dictador?”. Així de contundent s’ha mostrat Venturós en ser preguntada per les paraules del monarca espanyol d’aquest dimecres a la nit. L’alcaldessa ha afirmat que és “una autèntica vergonya”, però ha reconegut que el discurs no la va sorprendre “en absolut”.

X