La dona de 85 anys que va provocar un accident mortal a la C-16 l’any 2015 evita la presó però perd el carnet

Un any de presó. Aquesta és la condemna decretada pel Penal 1 de Manresa per la conductora de 85 anys que l’estiu del 2015 va provocar un accident mortal a la C-16, a l’alçada de Casserres. L’anciana circulava en sentit contrari per l’autovia però, segons l’escrit del fiscal, ho feia de manera excepcional, ja que habitualment agafava la carretera vella entre Casserres i Gironella per desplaçar-se.

Aquell dia, però, va trobar la carretera vella tallada i es va incorporar a la C-16 per un carril de sortida de l’autovia. Un cop dins la carretera, va fer uns 700 metres pel carril d’acceleració i va topar amb un vehicle que circulava correctament per la C-16 i que estava avançant altres vehicles. El xoc, frontal, va ser molt violent i va provar un mort i diversos ferits, entre les quals, la conductora de 85 anys.

La dona evitarà la presó perquè no té antecedents, de manera que evitarà la presó, malgrat la condemna. El que sí que haurà d’afrontar són els 960 euros de multa i la pèrdua del carnet de conduir. La conductora ha estat acusada d’un delicte d’homicidi per imprudència greu, i un delicte de lesions també per imprudència greu. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord de conformitat pel qual el ministeri fiscal li ha rebaixat de dos a un any la petició de presó.

X