Berga, la ciutat més afectada de Catalunya per les ventades d’aquest dilluns

Berga ha estat el municipi més afectat de Catalunya per les fortes ventades d’aquest dilluns al matí. Així ho han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts dels Bombers de la Generalitat, que han rebut fins a 23 incidències des del Berguedà, i 21 de les quals eren en el terme municipal de la capital de comarca. En total han explicat, entre les 12h i les 17h s’han rebut 85 avisos des de diferents punts del país i gairebé una quarta part venien de Berga.

Entre les incidències principals, hi ha la caiguda d’arbres, antenes, teules i senyals. Per exemple, un arbre ha caigut damunt de dos cotxes al carrer Sardana i un altre, al polígon industrial de la Valldan. També s’ha produït un incident remarcable al carrer Lluís Companys, on un senyal de trànsit ha caigut als peus d’un vianant. En aquest darrer cas, qui ha intervingut no han estat els Bombers, sinó els serveis del SEM, que han atès la ferida.

A banda, en diversos punts de la comarca, els arbres han barrat la circulació als vehicles. És el cas, per exemple, del tronc que ha caigut al mig del Pere III de Berga, a la carretera de Mas d’en Bosc o la carretera cap als Rasos de Peguera.

Però les imatges més cridaneres del dia s’han produït a l’interior de Berga. Les grans vies internes de la ciutat han quedat devastades, amb arbres caiguts i contenidors bolcats. És el cas del passeig de la Pau, amb un arbre a l’alçada del parc infantil que ha ocupat un tros de carril de pujada, i diversos troncs absolutament trencats a la part més propera a la benzinera. Al Vall, els contenidors han quedat ben bé al mig del pas i la caiguda d’arbres també ha ocasionat danys en algun dels fanals que de nit il·luminen la via.

DSC05718

DSC05719

DSC05723

DSC05725

DSC05728

arbre-ventada-passeig-pau-berga

X