Els nous encarregats del bar del pavelló de Berga hauran de pagar uns 500 euros mensuals a l’Ajuntament

Ja es coneixen les condicions que hauran de complir els nous arrendataris del bar del pavelló poliesportiu de Berga. L’Ajuntament ha obert aquesta setmana la presentació de candidatures al concurs públic per gestionar el negoci, i els interessats podran presentar les seves ofertes fins el 23 de novembre a les 23.59h.

D’entrada, l’import estimat del contracte és de 30.528 euros. Per tant, els nous encarregats del bar hauran de pagar a l’Ajuntament una quota mensual de 513,04 euros durant els 4 anys de contracte, que seran prorrogables fins a sis.

A banda, el contracte no només inclou el servei de bar de les instal·lacions, sinó que també encarrega als nous arrendataris el control de les claus d’accés als dos pavellons esportius i a la pista de vòlei platja, situada un parell de carrers més avall. A més, també hauran d’assumir la neteja del passadís i el vestíbul del pavelló adjunt al bar (l’entrada).

En canvi, el que sí que ha anat a càrrec de l’Ajuntament és l’habilitació del bar amb el mobiliari i els electrodomèstics necessaris per tal que l’adjudicatari pugui prestar el servei de forma immediata i sense haver d’invertir en aquest sentit.

Un bar amb productes saludables i de proximitat

L’objectiu del consistori és oferir un servei de bar que promocioni els hàbits saludables i l’activitat esportiva. D’una banda, s’apostarà per productes de qualitat i de proximitat que siguin respectuosos amb el medi ambient i d’altra banda, el servei facilitarà la vinculació entre els clubs i les entitats que fan ús de les instal·lacions de la zona esportiva de forma regular (Bàsquet Berga, Handbol Berga, Consell Esportiu del Berguedà, Club Esquí Berguedà, Mountain Runners, El Tossalet, Club Frontó Berga, Berga Tennis Club, etc.).

Podrà participar en el concurs qualsevol persona o empresa amb capacitat d’obrar i que compleixi les condicions establertes per poder ser contractada. A banda, els nous arrendataris també hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, financera, tècnica i professional.

Fins el 23 de novembre, els interessats poden fer arribar tota la documentació requerida a l’Ajuntament a través dels canals ordinaris de registre electrònics i presencials de l’administració.

La Mesa de contractació, formada per un president, quatre vocals i un secretari, s’encarregarà d’avaluar les propostes presentades per tal d’escollir l’oferta que sigui més avantatjosa i adequada al servei que es vol licitar.

El contracte, a més, no especifica una data d’inici de contracte (“de 4 anys des de la data de formalització”) però el consistori confia poder reobrir el bar a finals d’aquest any o principis del 2018, a molt estirar.

Tancat des de l’estiu

El canvi d’adjudicatari del servei de bar del pavelló ha portat més d’un maldecap al govern de l’Ajuntament de Berga en els darrers mesos. Diverses traves burocràtiques van impedir que el canvi de concessionària fos immediat i sense cap època d’impàs.

A més, l’Ajuntament ja va treure a concurs l’equipament fa uns mesos, però aleshores la convocatòria va quedar deserta i el consistori s’ha vist obligat a fer obres al bar i fer més atractives les clàusules del contracte.

Els antics encarregats del servei van deixar les instal·lacions a principis d’estiu, quan el contracte va acabar, i això va obligar el consistori a buscar una solució per tal d’oferir el servei en els mesos de piscina. Finalment, es va optar per instal·lar una food truck a la placeta de davant del pavelló. Encara hi és.

A banda, les entitats han muntat servei de bar al vestíbul del pavelló en casos puntuals per contrarestar el tancament.

X