Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Avià, Societat

Avià es fixa en una ONG senegalesa que promou accions sostenibles i vetlla per l’apoderament de les dones

Avià es fixa en una ONG senegalesa que promou accions sostenibles i vetlla per l’apoderament de les dones

Fassulo, una ONG africana creada per immigrants senegalesos, va ser a Avià divendres passat, 10 de novembre, per fer-hi una xerrada sobre el projecte sostenible que està desenvolupant a Tambacounda, a l’est del Senegal. La xerrada va comptar amb la presència de Saiba Bayo, politòleg i fundador de l’entitat.

Fassulo porta una dècada promovent iniciatives a les zones rurals de l’est del Senegal. Entre d’altres iniciatives, ha construït un centre d’atenció primària, un centre de processament de cereals i ha desenvolupat una campanya d’escolarització de les nenes de la zona. Actualment l’ONG desenvolupa una xarxa de cooperatives agrícoles rurals que utilitzen l’energia solar fotovoltaica.

Aquesta darrera acció, en especial, ha cridat l’atenció al municipi avianès, que des de fa anys impulsa diverses accions que fomenten la sostenibilitat al poble. En un comunicat, el consistori ha explicat que el projecte de Fassulo “reuneix totes les característiques necessàries perquè sigui objecte del suport municipal”.

A la xerrada, Saiba Bayo va assegurar que la dinamització del sector agrícola pot permetre un increment de les rendes per càpita, l’augment del poder adquisitiu, i la diversificació de la producció i de les oportunitats de consum de la població rural. A més, el projecte de Fassulo es basa en l’apoderament femení, fixant a les dones de les zones rurals com a motor de canvi i de progrés dins de la seva comunitat i estructura familiar.

Estic amb tu

A banda, l’ONG pretén reforçar la formació de les dones en la gestió d’activitats empresarials i el recolzament a les seves pròpies organitzacions, enfortint així el paper de la dona a l’hora de la presa de decisions, a nivell familiar i comunitari.

Ajuntament d'Avià Fassulo ONG Saiba Bayo

Comentaris