El cinema social per a famílies s’estrena amb nota a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

Èxit de participació en la primera sessió del Fixa’t Xics, que es va celebrar aquest diumenge passat, dia 12, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou (Gironella). L’activitat, que s’estrena aquest any en el marc del Fixa’t, el cicle de cinema social del Berguedà, va agrupar més de 30 infants i les seves famílies.

Durant el matí, es va projectar la pel·lícula El regal de la Molly Monstre, amb diversos premis durant el 2016 com a pel·lícula d’animació. Adreçat a infants de més de 3 anys, el film busca l’empatia del petit espectador i tracta un conflicte habitual en les famílies: l’adaptació dels infants a l’arribada d’un nou germà o germana.

Seguidament, es va fer un taller familiar a càrrec de Bernadette Cuxart. En ell, grans i petits van construir el seu monstre. L’activitat, molt creativa, va comptar amb molta participació.

El proper dissabte, al Monestir de Sant Llorenç

El proper dissabte, 18 de novembre, a 2/4 de 5 de la tarda, es tornen a programar les mateixes activitats que aquesta setmana s’han fet a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. En aquesta ocasió, però, el Fixa’t Xics tindrà lloc al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà.

Paral·lelament, aquesta setmana comencen les sessions als centres de secundària del Berguedà: el Fixa’t Jove. S’iniciaran aquest dimecres, 15 de novembre, a l’Institut Guillem de Berguedà, el SI Serra de Noet i a Vedruna Secundària. En les properes setmanes serà el torn de l’Escola Xarxa, l’Institut Pere Fontdevila i l’Institut de Puig-reig.

En concret, s’obriran les classes de 3r d’ESO del Berguedà per projectar Escape from Syria: Rania’s odyssey, un documental curt sobre el tema dels refugiats. Seguidament, testimonis en primera persona del drama dels refugiats explicaran les seves històries de vida i respondran les preguntes i dubtes dels alumnes. L’activitat compta amb el suport i col·laboració de Creu Roja.

Per finalitzar, i seguint amb la temàtica de refugi, migracions i acollida, aquest dijous, 16 de novembre, hi haurà la tercera sessió del Fixa’t al Teatre Patronat, amb la projecció del film El otro lado de la esperanza.

X